HEEMSKERK - Wist je dat elke 2 seconden een bos ter grootte van een voetbalveld verdwijnt? Dat zijn meer dan 40.000 voetbalvelden vol bomen per dag! Hoog tijd voor actie! Daarom organiseert Scouting Elfregi Helen Keller op zaterdag 9 oktober het event ‘Tijd voor Avontuur’: Een avontuurlijke middag vol activiteiten en spellen, waarmee kinderen en jongeren van 6 t/m 16 jaar actief bezig zijn én geld ophalen voor het goede doel.

‘Tijd voor Avontuur’ is een initiatief van Scouting Nederland in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds, waarbij de jeugd op een actieve manier in actie komen voor het goede doel.

Op meerdere plaatsen in Nederland worden ‘Tijd voor Avontuur’ evenementen georganiseerd met allerlei activiteiten. Zo ook in Heemskerk waar de jeugd onder andere kan gaan katapult schieten, over de hindernisbaan kan tijgeren, een speurtocht kan lopen of kan chillen bij het kampvuur. Dit allemaal bij Scouting Elfregi Helen Keller!

Door mee te doen aan de activiteiten kunnen de kinderen en jongeren punten verzamelen en - dankzij sponsoring - geld verdienen voor de actie ‘biljoen bomen’. Wie de meeste punten (en dus geld) ophaalt, die wordt Avonturier van Heemskerk. Je wint dan niet alleen een leuke prijs, maar je maakt ook kans op de titel ‘Avonturier van Nederland 2021’.

Ben jij tussen de 6 en 16 jaar en wil je ook meedoen aan ‘Tijd voor Avontuur’? Meld je dan online aan via tijd-voor-avontuur.nl/heemskerk. De inschrijfkosten zijn €5,- per persoon, waarbij de gehele opbrengst direct naar het Wereld Natuur Fonds gaat.

Waar? Scouting Elfregi Helen Keller, Adelaertlaan 2 Heemskerk Wanneer? Zaterdag 9 oktober van 13.00 tot 15.00. Meer informatie en inschrijven via www.tijd-voor-avontuur.nl/heemskerk.