HEEMSKERK - Heb jij altijd al willen schitteren op een podium op een toplocatie? Dan is dit jouw kans! In het prachtige Kasteel Marquette wordt op 28 maart 2020 een theaterdiner georganiseerd door het Cultuurhuis Heemskerk. Ben jij die enthousiaste acteur/actrice (met veel of weinig podiumervaring) waar wij op zoek naar zijn?

Persephone

Het stuk dat gespeeld wordt is gebaseerd op de Griekse mythe Persephone. Het verhaal geeft een verklaring over het ontstaan van de vier seizoenen. Het thema van dit verhaal gaat over groei: de cyclus van de natuur, maar ook de ontwikkeling van het hoofdpersonage in dit stuk: de Griekse godin Persephone. De kern van het verhaal gaat over het losmakingsproces van een jongvolwassene. Daarnaast is het ook een spannend verhaal, een verhaal over een ontvoering. Persephone wordt door Hades, de god van de onderwereld ontvoerd. Demeter, de moeder van Persephone en godin van de landbouw, is zo verdrietig dat niets meer groeit en bloeit op aarde. De mensen op aarde lijden honger, zal het ooit weer lente worden?

Praktische informatie

De repetities voor het theaterdiner vinden plaats in het Cultuurhuis Heemskerk en starten op donderdagavond 28 november 2019 van half 8 tot half 10. In totaal wordt er 13 keer gerepeteerd op de donderdagavond (niet op donderdag 5 december en niet in de vakanties). De regie ligt in handen van theaterdocent Faye Pheil. De kosten voor deze cursus zijn 155 euro voor cursisten tussen de 16 en 20 jaar en 188 euro incl. btw voor cursisten vanaf 21 jaar. Wees er snel bij, want de rollen zijn beperkt!


Meer info of opgeven kan via www.cultuurhuisheemskerk.nl. Ook even langskomen is een optie op de Maerten van Heemskerckplein 5 in Heemskerk.