HEEMSKERK - Meer dan 200 vrolijke schilderijen verfraaien sinds kort het gemeentehuis van Heemskerk. Het zijn portretten van de Heemskerkse kwekers die door de kinderen van de basisscholen Anne Frank, Bareel, Kariboe, Leonardus en Tweespan zijn vereeuwigd. De portretten worden tentoongesteld naast recepten die de kinderen hebben verzonnen met de producten die de kwekers verbouwen in hun kassen.

Klas in de kas
Met de tentoonstelling Portret van een Kweker combineren Het Groene Hart en het Cultuurhuis Heemskerk de thema’s natuur en kunstzinnige vorming. De natuur wordt aangeboden door de schooltuinen die Het Groene Hart met de zeven basisscholen beheerd. Ter inspiratie voor hun schooltuin bezochten de kinderen dit jaar ook echte kwekerijen. Van de kwekers uit die kassen ontvingen ze een rondleiding en een quiz. Voor een opdracht van het Cultuurhuis Heemskerk moesten ze echter ook goed kijken naar de kwekers, de verschillen in hun gezichten, tussen de generaties, maar ook naar de producten die in de kas gekweekt worden.

Kunstenaar in de klas
Na het kasbezoek ontvingen de kinderen immers op school de kunstenaar Annelies Vessies-Aardenburg. Met Annelies hebben de kinderen de portretten van de kwekers gemaakt in meerdere technieken. Deze 224 schilderijen zijn eerder tentoongesteld in de kas van Kwekerij Bas van Keulen tijdens het evenement Kom in de Kas begin april. Vanwege het succes van die tijdelijke tentoonstelling is Portret van een Kweker nu verhuisd naar het gemeentehuis.

In de openbare ontvangsthal van het gemeentehuis Heemskerk is de tentoonstelling Portret van een Kweker tot 7 juni 2019 te bezichtigen op doordeweekse dagen van 08:30 tot 17:00 uur. Op zaterdag is de ontvangsthal geopend vanaf 10:30 uur.