HEEMSKERK - De afgelopen twee weken hebben alle kinderen op De Bareel gewerkt met techniek. Dat gebeurde tijdens de lessen, maar ook bij de opvang werd druk geklust tijdens de ‘Techniekweken’. Op deze manier maken kinderen kennis met de mogelijkheden van techniek en ontdekken ze waar hun eigen talenten liggen.

De kleuters werkten aan het thema ‘samen kunnen we alles.’ De groepen 3 en 4 maakten technische kunstwerken en de groepen 5 en 6 kregen techniekles op het Kennemer College. Daarnaast gingen zij naar sciencemuseum Nemo in Amsterdam, waar de kinderen in verschillende groepjes aan het werk gingen. Ze bekeken een kettingreactie, bliezen enorme bellen, maakten kennis met robots, gewichtloosheid en elektriciteit en gingen in een echt lab aan de slag. De groepen 7 volgden technieklessen van FIX Maakonderwijs en de groepen 8 bouwden robots onder leiding van een gastdocent van het Kennemer College. Heel mooi dat alle leerlingen zo kennismaken met de brede mogelijkheden van techniek.

Op woensdag 30 maart sloot De Bareel de Techniekweken af met een spetterend Bareelfeest, ter gelegenheid van de verjaardag van de school. Alle kinderen deden mee aan de workshops van Mad Science en keken ademloos naar de show vol proefjes. Daarnaast stonden er rond de school springkussens en stormbanen opgesteld om deze weken vol dynamiek passend af te sluiten.