HAARLEM - Vrijdag 29 juli verzamelt een groep SUPpers, ploggers, prikkers, botenvaarders en vrijwilligers zich om mee te doen aan de Zomerstop SUPmission. Na een break van een aantal weken pakt SUPmission daarna de vuilprikker weer op om het laatste deel van het seizoen, dat loopt tot en met oktober, in te gaan. Tijdens de SUPmission van vrijdag 29 juli is er een inspirerende spreker aanwezig: Steef van ‘Natuurlijk! Met Steef’. Steef organiseert Beach-clean ups, Plogging Challenges en inspireert jong en oud door het hele land om met haar mee te doen zwerfafval op te ruimen en het miniverschil te maken. Ook De Pinguin Haarlem is bij de Zomerstop SUPmission aanwezig om met de elektrische boort naar afval te vissen en plogger Paul Waye neemt de kade voor zijn rekening.

Het doel van SUPmission is tweeledig: het schoonmaken van de Haarlemse wateren en kades én het afvalprobleem aan de kaak stellen bij de inwoners van Haarlem. Karen Blanken (medeoprichter van SUPmission): “Het afvalprobleem en daarmee de plastic soep wordt steeds groter. We willen met SUPmission awareness creëren en mensen activeren zelf iets aan het afvalprobleem te doen. In hun eigen omgeving en dus ook door mee te gaan op SUPmission. Daarnaast is het natuurlijk heel erg leuk om dit met elkaar te doen en ook nog eens heel sportief!”.

Dit seizoen hebben de deelnemers aan SUPmission al tientallen enorme zakken afval bij elkaar verzameld en zo dus voorkomen dat al die troep in de Noordzee terecht is gekomen.

De organisatie zorgt voor een heus SUPmission-shirt, afvalprikstokken en kuipen om het afval in te verzamelen. Je kunt op de start locatie een SUP huren. Mensen die niet willen SUPpen of varen kunnen met de afvalprikkers de kades schoonmaken. Na afloop wordt al het afval verzameld en naar een stortbak van Spaarnelanden gebracht.

Datum: Vrijdag 29 juli
Tijd: 19.00 tot 21.00 uur
Startlocatie: Achter het Dolhuys, Schotersingel 2 in Haarlem

Aanmelden voor de Zomerstop SUPmission kan nog via de website.