ZANDVOORT - Tijdens een spannende wedstrijd in een overvolle Vanzantenhal in Nieuw Vennep, moest Colin strijden tegen oudere tegenstanders in de categorie Urban onder de 14 jaar. Hij kreeg het publiek en de jury op zijn hand door zijn enthousiasme, creativiteit, energie en originaliteit. Hij eindige met een totaalscore van 9 en liet daarbij al zijn tegenstanders achter zich. Colin is daardoor de nieuwe Nederlands Kampioen Urban Dance!

Colin Nieuweboer werd getraind door Lars Bohte, creative director van oa Maan en Typhoon en tevens docent bij The Academy in Zandvoort.

Naast Colin streden meer teams van The Academy op het NK. Team Bullseye, waar Colin ook deel van uitmaakt, werd tweede op het NK, net als team Philocalist. Team Set-Up wist de derde plaats binnen te slepen. Team Smack en Duo Pippa & Quinty vielen helaas niet in de prijzen.

De dag ervoor vond ook de grote eindshow van The Academy plaats, waar de nieuwe Nederlands Kampioen, naast Jane Beijnes, Fewe Beaumont en Lola van den Broek, een hoofdrol in speelde. De eindshow was een combinatie van dans, zang en musical. Ruim 200 kinderen en volwassenen deden mee aan deze grootste eindshow en was een groot succes. Mensen waren vol lof over de opzet, het verhaal en de talenten. Fewe en Lola vertolkten de rollen van Alice en Mauw de Poes. Beide talenten zijn bekende in de musical-wereld, want ze hebben eerder rollen gespeeld als de kleine Nala in The Lion King en als de jonge Tina in de musical Tina Turner. Jane Beijnes en Arliene Beaumont (mede-eigenaresse van The Academy Zandvoort) hebben de show zelf geschreven en uitgewerkt. Het publiek werd uitzinnig toen o.a. Lars het podium beklom, maar er werden ook menig traantjes weggepinkt bij alle gevoelige liedjes en mooie optredens.

Het afgelopen weekend was dus zeer succesvol te noemen voor de Zandvoortse dansschool. Aankomende week is de dansschool dicht, zodat iedereen de tijd heeft om bij te komen.


The Academy

Kamerlingh Onnesstraat 40

2041 CC Zandvoort

Www.zandvoortacademy.nl