SANTPOORT-NOORD - Op donderdag 1 en vrijdag 16 augustus organiseert Natuurmonumenten twee spectaculaire ontdekkingstochten door de stuivende duinen van het Nationaal Park Zuid Kennemerland. Fiets samen met de boswachter naar de strandopgang en ontdek daar wat het duingebied zo bijzonder maakt.

In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland heeft het zand op een aantal plekken de ruimte om flink op te stuiven. Het kalkrijke zand dat op deze manier verspreid wordt zorgt ervoor dat er een aantal bijzondere bloemen, planten en kruiden groeien. Dit trekt weer een unieke variëteit aan insecten aan en daar zijn de duinvogels dan weer dol op. De ontdekkingstocht biedt een unieke kans om kennis te maken met deze zeldzame planten- en vogel soorten terwijl het zand je om de oren stuift.

De tocht is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen die van fietsen en wandelen houden en die het duingebied graag een keer door de ogen van de boswachter willen bekijken. De boswachter weet precies waar de windsleuven en de prachtig bloeiende duinvalleien zich bevinden en vertelt met passie over het grote aantal bewoners.

Zet je kraag omhoog en meld je aan voor deze spectaculaire duintocht!
Je kunt je aanmelden via de agenda van natuurmonumenten. De kosten bedragen €8,- voor niet-leden en €5,- voor leden van Natuurmonumenten. Iedereen verzamelt op zijn eigen fiets bij ingang Duin en Kruidberg en wanneer je met de trein komt, huur je gemakkelijk een OVfiets bij station Santpoort Noord