IJMUIDEN - Op zaterdag 16 februari organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een leuke strandexcursie op het strand van IJmuiden.

Het strand van IJmuiden is het breedste strand van Noord-Holland. Hier is dan ook altijd wel iets te zien of te vinden, ook in de winter! Bij storm wordt de zeebodem omgewoeld en enkele dagen later is het strand bedekt met dieren die kort daarvoor nog in het zand ingegraven waren. Er spoelen wormen, slakken en kreeftachtigen aan, zoals het goudkammetje en het heremietkreeftje, maar er zullen ook schelpdieren te zien zijn, als de grote strandschelp en de kokkels.

Wie eens lekker wilt uitwaaien en interessante dingen te weten wil komen over het strand is van harte welkom. Een leuke activiteit voor jong èn oud. Warme kleding en goede loopschoenen worden aangeraden.

Vooraf aanmelden is verplicht via het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Deelname is gratis. De groep verzamelt om 11.00 uur bij de jachthaven Seaport Marina IJmuiden (nabij Kennemerboulevard 540), eindpunt van bus 382. De excursie zal ongeveer 1,5 uur duren.

Aanmelden en meer informatie via www.np-zuidkennemerland.nl of tel. 023-5411123.