HAARLEM - Tijdens het tiendaagse stripfestival 'Stripdagen Haarlem' is in Museum van de Geest | Dolhuys een presentatie te zien van Storm en de werelden van Pandarve. Het stripfestival vindt plaats van 3 t/m 12 juni op verschillende locaties in Haarlem en heeft dit jaar als thema 'Wereldbouwers'. In de tentoonstelling ‘Storm in de geest’ wordt het multiversum van Don Lawrence en Martin Lodewijk in beeld gebracht met veel aandacht voor de schitterende werelden van Pandarve.

Ook zijn er originele tekeningen te zien. De uitzinnige Storm verhalen die zich afspelen in het multiversum Pandarve zijn bijzonder te noemen. In elk album worden nieuwe werelden geïntroduceerd. Het zijn rijk geïllustreerde omgevingen met eigen wetten en regels. Dankzij de verhaallijnen met open einde stopt de fantasiewereld niet op de laatste pagina, maar gaat verder in de wereld van de lezers. Hoe verzin je steeds weer een nieuwe wereld? Welke uitdagingen komen er op je pad?

Op 12 juni gaat journalist en scenarist Ger Apeldoorn in gesprek met schrijver Martin Lodewijk. Voorafgaand is er een lezing van voormalig strip- en filmjournalist Martijn Daalder. Dit event start om 15.00 uur in het Museum van de Geest in Haarlem.

‘Storm in de geest’ is te zien van 3 juni t/m 19 juni in Museum van de Geest | Dolhuys. Bezoekers van het stripfestival krijgen 50% korting op een entreekaart op vertoon van de code in het Stripdagen Haarlem programmaboekje.