HEEMSKERK - Acht weken lang zingen, spelen of een instrument uitproberen. Vanaf maandag 3 februari aanstaande kunnen kinderen van 4 t/m 11 jaar zich helemaal uitleven bij de verschillende Talenttuinen van Cultuurhuis Heemskerk.

De Muziekspeeltuin is er voor kinderen uit groep 1, 2 en 3: klanken, geluiden, ritme, zingen en natuurlijk de instrumenten, alles komt spelenderwijs langs. In de Muziekontdektuin voor kinderen van 7 t/m 11 jaar gaan de kinderen acht weken een muziekinstrument uitproberen. Na deze acht weken weten zij of dit instrument het instrument van hun dromen is.

Na acht weken hetzelfde instrument uitproberen kan er een goede inschatting gemaakt worden of het kind al toe is aan muziekles en of er voldoende interesse is voor het instrument waar voor zij hebben gekozen en ontdekt.
Muziek maken is leuk en samen muziek maken geeft kinderen veel plezier. Muziek maken is ook goed voor de persoonlijke ontwikkeling en creativiteit van kinderen. Een instrument bespelen draagt bij aan de motorische ontwikkeling en bevordert discipline en doorzettingsvermogen. Samen muziek maken leert kinderen ook rekening te houden met anderen en stimuleert de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden.

De Speelmee-cursussen kosten € 80,- voor acht lessen. Er wordt les gegeven in kleine groepjes. Afhankelijk van de groepsgrootte duurt een les minimaal 20 min tot maximaal drie kwartier.

Meer weten of inschrijven? Kijk op www.cultuurhuisheemskerk.nl of kom even langs op de Maerten van Heemskerckplein 5 in Heemskerk.