HEEMSKERK - Het jaarlijkse scholen basketbaltoernooi is dit schooljaar verplaatst van de kerstvakantie naar de meivakantie. Op dinsdag 26 april was het een drukte van belang in sporthal 2 van de Waterakkers te Heemskerk. Het toernooi wat onderdeel is van de schoolsportagenda (gesubsidieerd door de gemeente Heemskerk en gecoördineerd door Team Sportservice Kennemerland) werd zoals elk jaar georganiseerd door Basketbalvereniging de Mapleleaves. De Heemskerkse basisscholen gingen de spannende strijd aan met elkaar om de felbegeerde beker te winnen. In de ochtend speelden de leerlingen uit de groepen 5 en 6. De uitslag was als volgt:

1e plaats Anne Frank 2
2e plaats Het Rinket 1
3e plaats Anne Frank 1
4e plaats De Zevenhoeven 1
Sportiviteitspijs Leonardus 1

's middags speelden de poules voor de groepen 7 en 8. Ook hier spannende en leuke wedstrijden wat resulteerde in de volgende uitslag:
1e plaats De Bareel 1
2e plaats Leonardus 1
3e plaats Het Rinket 2
4e plaats Anne Frank 1

Mede door de hulp van zeer veel vrijwilligers van Basketbalvereniging de Mapleleaves is het toernooi weer gezellig en goed verlopen. Onze dank gaat uit naar de vrijwilligers van IJmond EHBO die ook weer klaar stonden voor de kinderen. Wethouder Aad Schoorl is zowel in de ochtend als eind van de middag aanwezig geweest voor het uitreiken van de prijzen.