HEEMSKERK - Woensdagmiddag 12 mei worden er schapen geschoren bij bezoekerscentrum het Koetshuijs in Heemskerk. Komt u met de kinderen kijken hoe de schapen van hun wol ontdaan worden?

Schapenras
De schapen die worden geschoren, de Welsh Hill Speckled Face schapen, begrazen een aantal gebieden in Heemskerk en omgeving. Deze middag wordt een aantal schapen van hun dikke vacht ontdaan door schaapsherder Marleen de Bie.

Aanmelden
In verband met de maatregelen rondom corona en ieders veiligheid is de middag ingedeeld in tijdsvakken. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wij vragen u om gepaste afstand te houden van andere deelnemers die niet uit hetzelfde gezin komen en aanwijzingen van de organisatie op te volgen.

Deelname aan deze activiteit is gratis maar vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via deze link: www.nmebeverwijkheemskerk.nl/schaapscheren.
Er zijn op 12 mei per tijdvak 10 plaatsen beschikbaar:
· 14.00 tot 14.30 uur
· 14.45 tot 15.15 uur
· 15.30 tot 16.00 uur

Voor de kinderen is een knutselpakketje beschikbaar. Bezoekerscentrum het Koetshuijs is gevestigd aan de Tolweg 9a in Heemskerk.

NME Heemskerk
NME Heemskerk organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie in Heemskerk en omgeving. Voor meer informatie over ons aanbod kijkt u op www.nmebeverwijkheemskerk.nl of neemt u contact op via nme@odijmond.nl. Volg ons ook op Facebook!