BLOEMENDAAL - Speciaal voor jongeren organiseert het Groene strand in Noord-Holland het event 'Sandsation': 15 januari 2023 in Bloemendaal aan Zee! Op deze dag kun je samen met anderen onverwachte natuur op het strand ontdekken.

Het strand is zoveel meer als alleen maar zand. Wil je mee met experts die alles weten van het strandecosysteem, duinvorming en de vele soorten die er op het strand voorkomen? Meld je snel aan. Naast de expertexcursies kun je je tijdens dit event ook inzetten voor behoud van natuur op het strand via een leuke challenge. En als klap op de vuurpijl geeft wereldrecordhouder vogel kijken Arjan Dwarshuis een lezing over strandbroeders. Dit zijn vogels die voorheen op het strand broedden, maar het nu door grotere drukte en verstoring heel moeilijk hebben. Arjan Dwarshuis is onder andere bekend van de vogelspotcast. Een super leuke podcast over vogels kijken. Stagiair Jonas Kepers van Landschap Noord-Holland organiseert deze dag: "We zijn heel blij dat Arjan als bekende Nederlander ons event ondersteunt. We zorgen voor een relaxte sfeer en sluiten natuurlijk af met een gezellige borrel."

"Jongeren komen veel op het strand, zeker in de zomer. Nu nodigen wij iedereen speciaal uit om in de winter mee te gaan en alles te ontdekken over de bijzondere natuurwaarden van de stranden. Wist je bijvoorbeeld dat er een link is tussen zeewier, strandvogels en duinvorming? Of dat er ieder jaar trekken er duizenden vogels gebruik maken van onze Noordzeekust als overwinter gebied, rust plekje of herkenningspunt tijdens hun doorreis? Het is echt een bijzondere wereld die ik zelf nu in mijn stage ook aan het ontdekken ben. Het Groene Strand is een project waarbij we ons inzetten om natuur op de stranden te versterken en natuurbeleving weer onderdeel te maken van de strandbeleving. Het strand is daar een perfecte plek voor," zegt Jonas, "Ik hoop op heel veel aanmeldingen van jongeren!"

Sandsation vindt plaats op zondag 15 januari 2023 in Bloemendaal aan Zee. Ben je tussen de 18 en 35 jaar, houd je van strand en natuur? Dan wil je dit niet missen!

Koop snel je ticket via https://www.landschapnoordholland.nl/sandsation

'Early beach-birds' betalen €12,50 en als je net iets later bent kost het €15.