BEVERWIJK - Ook de leerlingen van de Sterrekijker uit Beverwijk wilden hun steentje bijdragen aan deze actie. En niet alleen door om vijf voor twaalf op woensdag het lied “Wij staan hier sterk” te zingen, maar ook door een wezenlijke bijdrage te leveren.

Omdat op het nieuws te zien was dat vele vluchtelingen te voet de grens over zijn gevlucht, is er gekozen voor een sponsorloop om het gebouw van de Sterrekijker heen. Deze sponsorloop is door het bevlogen team in twee dagen opgezet. Hierdoor konden de leerlingen al op dinsdag om het hardst rondjes rond de school rennen. Sommige leerlingen renden ruim meer dan 30 rondjes binnen een uur. Ook konden er nagels worden gelakt en waren er schminkplaatsen opgesteld. Dit alles voor het goede doel.
Vandaag, woensdag de 16de , is het meeste sponsorgeld al binnen gehaald.

De stand staat momenteel op een enorm mooi bedrag. De cheque met dit bedrag werd vanmiddag uitgereikt aan wethouder Ferraro, die speciaal voor dit resultaat de Sterrekijker met een bezoek vereerde.

Niet minder dan een bedrag van €4000,- is opgehaald door de groepen 1 t/m 8. Dit bedrag zal worden overgemaakt naar Giro 555.