IJMUIDEN - Brede stranden en uitgestrekte duinlandschappen. Verdwalen in oude en jonge bossen. Weilanden en waterpartijen tot aan de horizon. In IJmuiden vind je rust, ruimte én avontuur.

Hier is voldoende plek voor wind- en watersporters. Kite- en windsurfers halen dagelijks hun hart op in de branding. Maar ook voor blokarters, vliegeraars en wandelaars is er voldoende ruimte op het brede strand. En na de inspanning volgt de ontspanning in één van de strandpaviljoens die het hele jaar geopend zijn.

Fiets of wandel de duinen in van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Misschien kom je zelfs de big five van IJmuiden tegen tijdens je avontuur! Waar aan de rand van de dorpskernen bossen met oude beuken en eiken het landschap vormen, komen wandelaars en fietsers verderop in het duingebied ruige zandverstuivingen tegen. Duintoppen waar buizerds hoog boven vliegen op zoek naar hun prooi.

Geniet met de fiets, lopend of vanaf het water van al het groen en al de ruimte in Recreatiegebied Spaarnwoude. Dit gebied is zo veelzijdig dat je aan een dag niet voldoende hebt. Fietsroutes, klimwanden, kanovijvers en bezoekers kunnen zelfs met terreinwagens rijden. Of de witte piste af door een snowboard of ski’s onder te binden.

Verschillende fiets- en wandelroutes leiden bezoekers ook door en langs de buitenplaatsen Beeckestijn en Velserbeek. Plekken waar mensen even op adem kunnen komen en ontspannen van de rustgevende bossen om hun heen.

Leg je handdoek op het strand en geniet van de zon en de zee. Pak de fiets of wandel door al het groen. Zoek de spanning op. Of juist de rust en de ruimte. Heb je aan één dag niet genoeg? Maak er dan een lang weekend van. Ervaar IJmuiden Rauw aan Zee.

Televisieuitzending
Op donderdag 9 juli om 17.00 uur zendt RTV Seaport de tweede aflevering uit van .IJmuiden moet je zien. Hierin staan IJmuiden Rauw aan Zee en natuur en recreatie centraal. Te gast zijn wethouder Bram Diepstraten, vrijwillig boswachter Heike Rieger van Natuurmonumenten en Ineke van der Geest van Spaarnwoude Geeft Energie. Ook wordt ondernemer en kitesurfer Joris van Esssen van Makai Beach gevolgd tijdens een dag op het strand. De uitzending wordt meerdere malen herhaald en is ook te zien op
YouTube.

Moet je zien
#Moetjezien is de zomercampagne van Citymarketing Velsen. Bezoekers en bewoners krijgen van juni tot en met oktober de veelzijdigheid van IJmuiden en de gemeente Velsen te zien. Denk aan cultuur, natuur, maar ook het strand, duinen, haven, vis en de vele recreatiemogelijkheden. De zomermaanden juli en augustus staan in het teken van IJmuiden Rauw aan Zee en natuur en recreatie.