HAARLEM - De 2e editie van de KiKa Haarlem City Walk is vroegtijdig uitverkocht. Sportorganisatie Le Champion verkocht maandag de laatste beschikbare startbewijzen. Een recordaantal van 7.500 enthousiaste wandelaars gaat op zaterdag 13 mei het sfeervolle centrum, de oevers van het Spaarne en de natuurlijke buitengebieden van Haarlem ontdekken. Na-inschrijven op de dag van het evenement is niet mogelijk.


Bij de KiKa Haarlem City Walk is de afstand van 16 km is met 3.200 wandelaars veruit het populairst, gevolgd door de 10 km met 2.600 deelnemers. Aan de langste afstand van 25 km, die de wandelaars langs landgoed Duinlust en natuurgebied Middenduin brengt, doen 1.700 sportievelingen mee.

Genieten van de stad

Alle deelnemers van de KiKa Haarlem City Walk ontdekken de hoogtepunten in het centrum van de stad. Van de schilderachtige straatjes tot de bekende Grote of St. Bavokerk op de Grote Markt en van de tientallen monumentale gebouwen tot de Jopenkerk. Naast deze kerk, op het Hortusplein in het stadscentrum, wordt op zaterdag 13 mei een gezellige verzorgingspost ingericht waar Brouwerij Jopen een verfrissende verrassing met een Haarlems tintje uitdeelt aan alle wandelaars.

De deelnemers aan de 16 en 25 km wandelen ook langs het Spaarne, waar gelijktijdig met de KiKa Haarlem City Walk de roeiwedstrijden van de Spaarne Lenterace gehouden worden. Na afloop van de wandeltocht door Haarlem ontvangen de wandelaars bij de finish naast Museum van de Geest een unieke medaille en is er volop gelegenheid om na te genieten.

Onthulling bedrag voor KiKa

De deelnemers aan de KiKa Haarlem City Walk hebben bij hun inschrijving een vrijwillige donatie kunnen doen aan KiKa, naast titelpartner ook het goede doel van het evenement, of een eigen sponsoractie op kunnen starten. Op zaterdag 13 mei wordt de cheque aan KiKa uitgereikt en daarmee het door de wandelaars opgehaalde bedrag onthuld.

Volgende wandeluitdaging

Heb je de inschrijving voor de KiKa Haarlem City Walk gemist of wil je alvast een volgende wandeluitdaging in je agenda? Ga dan voor een unieke wandelbeleving bij de Oer-IJ Expeditie op donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag. Een heerlijke dag om 10, 16, 22 of 31 km te wandelen. Meer informatie en inschrijven via www.oerijexpeditie.nl.