BLOEMENDAAL - Op zondagmorgen 26 november treden celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth op in het Gemeentehuis van Bloemendaal. Ze spelen werken van Bosmans, Chausson, Röntgen, Elgar en Bridge.

Voor het concert in Bloemendaal is een programma samengesteld met composities die zijn ontstaan aan het einde van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw. Het zijn werken van twee Nederlandse componisten omlijst door werken van een Fransman en twee Engelsen.

Voor de pauze speelt het duo ‘Pièce, Op. 39’ van Ernest Chausson, ‘Nuit Calme’ van Henriëtte Bosmans en ‘Sonata No.5 in b, Op.56’ van Julius Röntgen. Na de pauze volgt ‘Sospiri, Op. 70’ van Edward Elgar. Het concert wordt besloten met de magistrale sonate voor cello en piano die Frank Bridge componeerde tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth vormen al jaren een duo dat regelmatig recitals geeft in binnen- en buitenland. Het duo promoot Nederlandse muziek voor cello en piano. Met hun Stichting Cellosonate Nederland zijn Doris en Frans de initiatiefnemers van een volledige online catalogus van de Nederlandse muziek voor cello en piano. Het duo programmeert minstens één Nederlandse compositie per concert. Hun achtdelige cd-serie ‘Dutch Cello Sonatas’ kreeg lovende kritieken en werd meermaals onderscheiden.


Het concert begint om 11.00 uur (zaal open 10.30 uur). Een kaart kost € 24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-. Kaarten zijn online te koop via www.muzenforum.nl en op de dag van het concert aan de zaal (alleen pinbetaling), Bloemendaalseweg 158 in Overveen.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten. Diversiteit in het aanbod staat voorop: van solisten tot ensembles en zowel instrumentaal als vocaal. Op de website www.muzenforum.nl vindt u meer informatie over het concert.