HEEMSKERK - De gemeente Heemskerk heeft de bouw van 24 eengezinswoningen of geschakelde villa’s aan de zuidkant van Heliomare aan De Nijs Projectontwikkeling gegund.

Door de sloop van diverse schoolgebouwen, waaronder het Kennemercollege, is er op de locatie De Velst een grote ruimte vrijgekomen voor herontwikkeling van een Kind Jeugd Centrum (KJC) gecombineerd met een multifunctionele sportaccommodatie (MFS) en woningbouw. Het plan voor de woningen was een tender voor een grondpositie met als opdrachtgever de gemeente Heemskerk. Architect Marlies Rohmer had het plan reeds uitgewerkt in een definitief ontwerp.

De woningen worden gebouwd op zogenaamde terpen (40 cm). De terpen zorgen ervoor dat de woningen, die met een terras of buitenkamer direct aan het park grenzen, voldoende privacy hebben. De directe nabijheid van de bestaande bomen in het park zorgen voor een aangename sfeer. Tussen de terpen zijn er ruime doorzichten van het park naar het Kind Jeugd Centrum. De bestaande bomen geven de woonomgeving een groen karakter. De woningen profiteren optimaal van het park.

De Nijs Projectontwikkeling verzorgt de verkoop van de woningen.