UITGEEST - Het was voor de 83-jarige Babs Bannenberg uit Uitgeest al niet een vrolijke week, maar ze kreeg op vrijdag 29 maart wel een erg pijnlijk telefoontje van de gemeente. Ze werd gebeld over de eventuele viering van haar aankomende diamanten bruiloft vieren, maar Babs' man is in 2013 overleden. "Ik vind dit dom en grof."

De medewerker belde om een afspraak te maken voor een bezoek van de burgemeester om het echtpaar te feliciteren met het 60-jarige huwelijk. Babs was met stomheid geslagen en meldde gelijk dat haar man zes jaar geleden is gestorven. De gemeentemedewerker maakte geen excuses en zei dat dat al een tijdje terug was. "Maar voor mij is het als de dag van gisteren", aldus Babs.

Koning gaat ook de fout in
De gemeente was echter niet de enige die de fout in ging, want ook de koning wist niet van het overlijden. "Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin hebben vernomen dat u op 31 maart aanstaande de dag hoopt te gedenken waarop u 60 jaar geleden in het huwelijk trad", zo luidt de tekst die Babs in een brief thuisgestuurd kreeg. Babs wilde er eigenlijk niet meer over nadenken: "Dat maakt het alleen maar erger."

Inmiddels heeft de gemeente Uitgeest lucht gekregen van de fout. "Hier is een menselijke fout gemaakt binnen de organisatie, ondanks dat we altijd zeer zorgvuldig met deze informatie omgaan", staat in een reactie.

Oprechte excuses
Ook de betreffende medewerker heeft het boetekleed aangetrokken en Babs is inmiddels gebeld met oprechte excuses. Ondanks haar verdriet is ze toch blij dat de gemeente de tijd heeft genomen om sorry te zeggen.