SANTPOORT-NOORD - Paul Voorting en Wout Wildering uit Santpoort gaan op dinsdag 4 mei vanuit Haarlem van start met hun Le tour d’Hollande. In 12 dagen fietsen zij dag in dag uit langs alle hoofdsteden van Nederland. Deze achttienjarige jonge mannen zullen een tocht van ruim 1200 kilometer maken. Met deze fietstocht willen zij geld ophalen voor Fonds Gehandicaptensport, dit doen ze met behulp van Bikeplanet Haarlem die hen alle benodigdheden verleend.

Paul en Wout fietsen graag. Vaak crossen ze met de mountainbike in het Bikepark te Spaarnwoude, pakken ze grote jumps en nemen ze verschillende hindernissen of fietsen ze een mooie tocht met de racefiets. Met de coronamaatregelen is het voor iedereen lastiger om zijn of haar geliefde sport te kunnen beoefenen. Paul en Wout vroegen zich af hoe het zou zijn als zij niet meer zouden kunnen fietsen: ‘ We zouden geen leuke ervaringen beleven, veel minder mensen ontmoeten, maar vooral veel mooie herinneringen moeten missen’. Dat was het moment dat zij beseften dat er veel mensen zijn die door een handicap te maken krijgen met obstakels om te kunnen sporten.

Fonds Gehandicaptensport wil iedereen het gevoel van vrijheid, zelfstandigheid en kracht geven. En daarom moet iedereen de kans krijgen om te sporten. Met de huidige ‘Powertalk naar Powertik’ campagne vertellen vijf sporters hun verhaal, met de boodschap: “Het gaat niet om wat je niet kunt, het gaat om wat je wél kunt.” Éen van de gezichten van deze inspirerende campagne is ex- paralympisch zwemmer Thijs van den End. Hij zal op 4 mei bij Bikeplanet Haarlem het startschot geven aan Paul en Wout voor hun Le tour d’Hollande.

Met Le tour d’Hollande zetten Paul en Wout hun ‘power’ in om een fantastisch bedrag op te halen voor de gehandicaptensport. Help jij hen met hun missie? Je kan ze steunen via www.letourdhollande.nl