HAARLEM - Parksessies 2019 heeft als thema 'feminien'. Een duwtje in de goede richting door een volledig vrouwelijk festival te organiseren. Enkel vrouwelijke artiesten, theatermakers, dichters en kunstenaars zullen te zien zijn. Parksessies stelt zichzelf de vraag; wat is vrouwelijkheid überhaupt? Hoe vechten we in de moderne tijd voor gelijke rechten?


Parksessies is een laagdrempelig, multidisciplinair kunstfestival in de openbare ruimte zonder hekken. Op vier zomerse dagen is de Haarlemmerhout een ontmoetingsplek waar kunst, muziek en theater samen komt. Dit in samenwerking met de belangrijkste Haarlemse culturele instellingen. Het festival verbindt kunst met het alledaagse en biedt de culturele instellingen de mogelijkheid een breder en vooral jonger publiek aan te spreken.

Kunst is voor iedereen en verrijkt de samenleving. De niet gelijke positie van vrouwelijkheid in de samenleving is namelijk nog altijd een feit. De top van grote bedrijven bestaat ca. 2 procent uit vrouwen en slechts 15 procent van de top2000 zijn vrouwelijke artiesten. Parksessies vindt dit niet meer van deze tijd en pakt het dit jaar grondig aan met een 100% vrouwenquotum.

Parksessies is in zeven jaar gegroeid tot een nieuwe Haarlemse sociaal-culturele traditie met 20.000 bezoekers. Het doel van dit jaar is ook om een afvalvrij festival te worden. Deze uitdaging wordt aangegaan met De Groene Mug, Gemeente Haarlem en de Rabobank Haarlem e.o. De hoofdlijnen van het programma worden mede verzorgd door de Haarlemse culturele instellingen, waaronder Toneelschuur, Patronaat, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, Frans Hals Museum, Hart Haarlem, Noord-Hollands Archief, De Vishal, Kunstfort bij Vijfhuizen en Provincie Noord-Holland. In 2019 vindt het festival plaats op vier dagen in juli, van woensdag 17 juli t/m zaterdag 20 juli. Vanaf 12 juli is de expositie 'NEW FEMININE' in het Provinciehuis geopend om de kunstwerken van drie kunstenaressen te aanschouwen.


Tijden Parksessies 2019:
Woensdag 17 juli 17.00 tot 23.00 uur
Donderdag 18 juli 17.00 tot 23.00 uur
Vrijdag 19 juli 17.00 tot 23.00 uur
Zaterdag 20 juli 14.00 tot 24.00 uur

Neem voor meer informatie contact op met michelle@kleinhaarlem.nl