IJMUIDEN - De cultuursector is net als de horeca en een deel van de middenstand zwaar getroffen door de coronacrisis. Om lokale ondernemers een steuntje in de rug te geven hebben de gemeente Velsen en Citymarketing Velsen de campagne Ik koop lokaal en Ik eet lokaal ontwikkeld. In september voegen zij daar een derde campagne aan toe: Ik bezoek lokaal. Hiermee worden inwoners opgeroepen in hun eigen gemeente een activiteit, theater of museum te bezoeken.

‘Het zijn een ongekende tijden waarin ondernemers onze steun verdienen’, aldus wethouder Jeroen Verwoort. ‘Dat geldt ook voor organisaties in de cultuursector, sport en recreatiebranche. Door de coronamaatregelen kunnen er vaak minder bezoekers tegelijk aanwezig zijn. Daarom is het van groot belang dat we de plekken die er wél zijn maximaal benutten. Uiteraard met inachtname van de coronamaatregelen. Laten we allemaal lokaal op zoek gaan naar vertier. Er is hier écht van alles te doen.’

‘Voor de bedrijven en organisaties in Velsen is het ontzettend belangrijk dat we ons geld in de buurt uitgeven’, voegt citymarketeer Friso Huizinga toe. ‘We hebben een prima winkelaanbod, fijne restaurants, een mooi theater, uiteenlopende musea, een betaald voetbalclub en ondernemers die leuke activiteiten aanbieden. Daar hoef je de gemeente niet voor uit. Ik kan zo vijfentwintig dingen opnoemen die het bezoeken meer dan waard zijn.’

Om de campagne extra onder de aandacht te brengen wordt vanaf 4 september elke week een cadeaubon verloot via de Facebookpagina van Citymarketing Velsen | .IJmuiden. De winnaar mag een activiteit van maximaal 50 euro uitkiezen. Meedoen is heel simpel. Schrijf in een reactie onder het Facebook-bericht de tekst ‘Ik bezoek lokaal’ en tag de persoon waarvan jij vindt dat hij of zij een leuk uitje verdient. De reden hoeft niet vermeld te worden, alleen een naam is voldoende. Als je zelf in aanmerking wilt komen vul je alleen ‘Ik bezoek lokaal’ in. De winnaar wordt vrijdag rond 16.00 uur getrokken en krijgt persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Kijk voor alle activiteiten in de gemeente Velsen op www.ijmuidenaanzee.nl of volg IJmuiden Rauw aan Zee op social media.