HEEMSKERK - Het welbekende Heemskerkse hardloopevenement, de ‘Tata Steel Marquetteloop’ vindt dit jaar op zondag 25 juni 2023 plaats. Schrijf je nu in. Dan kun je vast beginnen met trainen. Voorinschrijven is een stuk goedkoper dan inschrijven op de dag zelf.

Historisch

De Marquetteloop - zoals het evenement in de volksmond heet - wordt dit jaar voor de 40ste keer gehouden. Het hardloopevenement voor jong en oud staat bekend om de sfeer, veel (bekende) toeschouwers langs de weg, en vertederende momenten tijdens de Tata- Kids of Steel® run. Met recht is de Marquetteloop een Heemskerkse traditie die in ere wordt gehouden.

Tata-Kids of Steel® Run

De Tata-Kids of Steel® run is onderdeel van de Tata Steel Marquetteloop en geeft kinderen tussen de 5 en 15 jaar de kans om veilig en met veel plezier te sporten. Honderden kinderen doen mee aan dit hardloopevenement. Een gezonde levensstijl en plezier! Dat is waar Tata-Kids of Steel® voor staat.

Voor de kinderen worden er 3 hardloopwedstrijden georganiseerd:

* 1300 m (t/m 7 jaar): 10.15 uur op de Jonkheer Geverslaan.
* 1300 m (t/m 12 jaar): 10.45 uur op de Jonkheer Geverslaan.
* 3300 m (t/m 15 jaar): 11.05 uur op de Jonkheer Geverslaan.

Business teams welkom

Deelname aan de Marquetteloop met je collega’s of klanten, is een ervaring die je nog lang bijblijft. Doe mee met een bedrijfsteam (min 4 personen) en je wordt met zorg ontvangen, je krijgt na afloop een drankje en een hapje bij de Waterakkers en elk winnend team op de 7, 14 en 21,1 km wordt gehuldigd en krijgt een beker. Hoe dan ook, een VIP-gevoel voor ieder bedrijfsteam dat meeloopt. Stuur een mailtje naar marquetteloop@hotmail.com voor meer informatie.

Inschrijven

Wil je meedoen? Schrijf je voor 8 juni in via www.inschrijven.nl of via de website van atletiekvereniging DEM (www.avdem.nl/wegwedstrijden/marquetteloop).
Op de dag zelf kan je ook nog vanaf 9.00 uur tot 15 minuten voor de start inschrijven in Sporthal de Waterakkers. (Kerkweg 217 Heemskerk).

Deelname is mogelijk voor de 7 km, 14 km of de halve marathon. Kinderen t/m 12 jaar kunnen meedoen met Tata – Kids of Steel® runs van 1300 meter en t/m 15 jaar met de 3300 meter.