HAARLEM - Tijdens de oktober kindermaand is er een nieuw, uitgebreid programma voor kinderen in Museum van de Geest I Dolhuys. Ben je negen jaar of ouder, dan ga je op expeditie door je eigen wonderlijke geest. Volg de Kinderroute en maak je eigen een gebruiksaanwijzing. Waar geef jij jezelf een dikke tien voor? Op de route maak je ook kennis met jouw boekendubbelgangers: personages uit boeken die net zo grappig, net zo moedig, zo handig, zo sportief of net zo dromerig zijn als jij. Ben je acht jaar of jonger, maak dan een kindertentoonstelling over jezelf in de Laat-zien-hoe-je-je-voelt-route. Zoek de blokken in het museum en laat zien hoe jij eruitziet als je blij, verdrietig of onzichtbaar bent.

Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Worden wat je wil’. Caviaknuffelaar, vlogger, zeebioloog of pannenkoekenproever? Van 7 tot en met 30 oktober kun je in ons museumcafé je mooiste, gekste, wonderlijkste tekening ooit maken over het beroep van jouw dromen. Of het beroep nu echt bestaat of niet. Lever je tekening in bij het café en maak kans op een gratis verjaardagsfeestje in ons museum. Kom je ook?

Museumnacht Kids Haarlem

‘Op expeditie door de geest’
Op zaterdag 23 oktober 2021 is het Museumnacht Kids en ook Museum van de Geest doet mee! Kom de nieuwe Kinderroute doen en laat na afloop je geest nog even lekker kneden en opladen in de foyer. Dompel je onder in een heerlijke complimentendouche. Doe je meest fantastische powerpose. Of ga de powerpose-challenge aan met je beste vriendin. Vertel wat jouw superkracht is of biecht je gekste blunders op.
Krachtvoer nodig tijdens de expeditie? Museumcafé Thuys serveert de lekkerste poffertjes van Pofferdikkie. Tijdens Museumnacht Kids is het museum geopend van 17.00 – 22.00 uur. Tickets zijn niet aan onze deur verkrijgbaar maar via deze site:
https://museumnachtkids.nl/haarlem/kaartverkoop/

Jouw eigen kunstwerk in een museum?

Ook in onze locatie in Amsterdam – Museum van de Geest | Outsider Art - kun je jouw creativiteit kwijt. Bij de tentoonstelling Democracy mag je een eigen tekening maken op de muren en de vloer. Pak een stift en laat jouw tofste kunstwerk shinen in een echt museum!