SPAARNWOUDE - Op 2e paasdag, maandag 18 april, opent Spaarnwoude Park het recreatieseizoen. Deze opening staat in het teken van het (her)ontdekken van alles wat deze groene oase te bieden heeft. Ondernemers, verenigingen, instellingen en het recreatieschap in Spaarnwoude Park slaan de handen ineen en organiseren gratis activiteiten. Op spaarnwoudepark.nl/ontdek kan iedereen die op 2e paasdag liever niet naar de meubelboulevard gaat een gratis activiteit boeken!

We mogen weer naar buiten!
Het voorjaar staat voor de deur en de bedrijven staan klaar om zich te laten zien na een winter met strenge corona-maatregelen. Een aantal activiteiten wordt speciaal voor het evenement georganiseerd: deuren die normaal gesloten blijven, worden eenmalig geopend voor het publiek! Ineke van der Geest (ActionPlanet): 'Veel mensen hebben in corona-tijd het groen om de hoek opnieuw ontdekt en leren waarderen. Nu alles weer mag, willen we iedereen laten beleven hoe veelzijdig het gebied is, van culinair genieten tot sportieve activiteiten, op 18 april kun je alle kanten van Spaarnwoude Park ontdekken.'

Gratis activiteiten voor jong en oud
Tussen 10:00 en 17:00 kun je gratis wandelen met de boswachter, een kijkje nemen in Fort Benoorden, suppen bij Villa Westend of genieten van een rondvaart bij Fort Zuid en nog veel meer! Ook aan kinderen is gedacht, zo kunnen kinderen leren bij Boerderij Zorgvrij hoe je zelf boter kunt maken, met een slee de piste van Snowworld af glijden, de stormbaan van ActionPlanet bedwingen, of kan de hele familie steppen bij de Watergeus.

Elise Bos-Eyssen (programmamanager Spaarnwoude Park): "Recreatieschap Spaarnwoude werkt samen met belanghebbenden in het gebied aan de uitvoering van een tiental projecten die het gebied toekomstbestendig maken. Daarbij hoort ook een nieuwe naam: Spaarnwoude Park. Met de open dag onderstrepen we het belang van ondernemers in het gebied en willen we tevens deze nieuwe naam extra onder de aandacht brengen."

Spaarnwoude Park
Tussen de steden Velsen, Haarlem, Amsterdam en Haarlemmermeer ligt Spaarnwoude Park. Een natuurrijk 'stadspark', vol leven en tegelijkertijd een oase van rust. Hier geniet je van de natuur, het buitenleven en de rijke historie. De ligging dichtbij grote steden en wijken maakt Spaarnwoude Park enorm belangrijk. Hier kun je even ontsnappen aan de drukte van alledag, op jouw eigen manier. www.spaarnwoudepark.nl