HEEMSKERK - Spelenderwijs kennismaken en je talent ontdekken op het gebied van muziek…wie wil dat nou niet? In oktober start een leuk aanbod van korte kennismakingscursussen met kleine groepjes. Alle cursussen duren 8 weken.

De allerjongsten van 1,5 tot 4 jaar samen met een (groot-)ouder kunnen meedoen met Muziek op Schoot. Het is niet alleen erg leuk om mee te doen maar samen zingen, dansen, bewegen en luisteren naar liedjes is ook een belangrijke ondersteuning in het ontwikkelingsproces van jonge kinderen.

Klanken, geluiden, ritme, zingen, instrumenten, dansen….er komt van alles aan bod bij de cursus Muziekspeeltuin voor kinderen uit groep 1, 2 en 3. Spelenderwijs leren de kinderen hoe leuk muziek is en het is ook nog eens goed voor de algemene ontwikkeling.

Kinderen van 7 t/m 11 jaar kunnen een muziekinstrument en zang ontdekken met een Muziekontdektuin bij onze kennismakingslessen. Zij gaan 8 weken lang een instrument uitproberen. Na 8 weken weet je als ouder zeker of je kind interesse heeft om muziekles te gaan volgen en of dit het instrument is waar je kind altijd van droomde. Kinderen kunnen een bepaalde voorkeur hebben voor een instrument dat zij ooit ergens gehoord hebben of willen hetzelfde instrument leren dat een andere bekende van hen ook speelt. Acht weken is dan lang genoeg om te weten of de keuze juist is geweest. Uit ervaring weet het cultuurhuis dat dit zeer verrassend kan uitpakken. Er zijn kinderen die in het begin veel moeite en weinig interesse hebben in een bepaald instrument maar na 8 weken helemaal enthousiast zijn. Omgekeerd gebeurt ook. Een muziekontdektuin volgen is een ideale manier om daar achter te komen. Bij basisschool De Bareel starten muziekontdektuinen op de basisschool zelf in een speciaal daarvoor ingericht muzieklokaal.

Aanmelden en meer info is te vinden op de website www.cultuurhuisheemskerk.nl. Voor persoonlijk contact staan de medewerkers van Cultuurhuis Heemskerk u graag te woord via het telefoonnummer 0251 836003. Zij zijn aanwezig van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur.