CASTRICUM - Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, vormt de prachtige natuur van Castricum, Heemskerk, Akersloot en Uitgeest het decor van de 4e editie van de Oer-IJ Expeditie. Stichting Sportevenementen Le Champion laat met deze ontdekkingswandeltocht deelnemers kennismaken met het Oer-IJ gebied: het verborgen landschap in het groene hart van Kennemerland. Wandelaars kunnen kiezen uit vijf unieke routes van 11, 16, 22, 25 en 31 kilometer. Deze editie van het wandelevenement is populair, want bijna 1.000 wandelaars hebben zichzelf al verzekerd van een plek aan de start.

Alle routes van de Oer-IJ Expeditie gaan van start vanaf het archeologiemuseum Huis van Hilde, nabij station van Castricum. Hierna zullen de deelnemers direct het Oer-IJ gebied in trekken. Met de vele bezienswaardigheden op de routes is dit door water en wind gevormde landschap rijk aan verhalen. Wandelaars worden tijdens hun ontdekkingstocht meegenomen in de geschiedenis van dit gebied door de diverse gidsen. Dit maakt de Oer-IJ Expeditie meer dan een wandelevenement, namelijk een échte wandelbeleving.

De 25 en 31 kilometer routes zijn in een nieuw jasje gestoken en brengen de deelnemers naar de oude oostelijk gelegen kustlijn bij Akersloot. Hier zijn zo'n 5.000 jaar geleden de smalle en vlak naast elkaar gelegen strandwallen gevormd. Dankzij de aangepaste routes is er dit jaar een nieuwe stempelpost bij 't Hoorntje in Akersloot. Bij deze voormalige boerderij zijn de wandelaars op het juiste adres voor een boel gezelligheid en gastvrijheid.

Thema: Ode aan het Oer-IJ Landschap

Net als de voorgaande edities staat de Oer-IJ Expeditie 2022 in het teken van een thema. Dit jaar brengen we tijdens deze ontdekkingswandeltocht een 'Ode aan het Oer-IJ Landschap'! De landschappen waar de routes doorheen voeren zijn zo bijzonder en waardevol, dat een ode op zijn plaats is. De schoonheid van dit groene buitengebied delen we graag met de deelnemers door op de routes te zorgen voor verrassingen, geïnspireerd op het thema van deze vierde editie van de Oer-IJ Expeditie.

Inschrijven

Inmiddels zijn er bijna 1.000 wandelaars ingeschreven voor de Oer-IJ Expeditie. Inschrijven voor deze ontdekkingswandeltocht is mogelijk t/m donderdag 12 mei of tot de deelnemerslimiet van 4.500 is bereikt.
Inschrijven is mogelijk via: www.oerijexpeditie.nl. Op de dag van het evenement is er geen na-inschrijving.