HEEMSKERK - Gemeente Heemskerk en Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland (PVONH) trappen de Week van de Veiligheid in Noord-Holland af op maandag 9 oktober 2023 af met een ondernemersontbijt voor alle ondernemers in Heemskerk. Het ontbijt wordt geopend door burgemeester Alexander Luijten en wethouder van Economische Zaken Aad Schoorl. Schrijfster en spreker Maria Genova vertelt over online veiligheid, waarna men met elkaar in gesprek gaat over wat leeft in de gemeente Heemskerk op het gebied van (online) veiligheid. Het ontbijt wordt geserveerd in de bibliotheekzaal van Chateau Marquette.


Het ondernemersontbijt in Heemskerk is het startsein van de jaarlijkse landelijk georganiseerde Week van de Veiligheid. Tussen 9 en 13 oktober worden verspreid door Noord-Holland vijf ondernemersontbijten georganiseerd, die in het teken staan om ondernemend Nederland veilig te laten ondernemen. Het centrale thema van de Week van de Veiligheid is dit jaar Agressie en Geweld tegen ondernemers. Ondernemers zijn bij deze ontbijten welkom om zich te laten inspireren en informeren over criminaliteit gericht tegen het bedrijfsleven en de aanpak hiertegen.Per ondernemersontbijt is onderzocht welke criminaliteitsvorm op dit moment de meeste aandacht vraagt. Naast het centrale thema wordt ook aandacht gegeven aan cybercriminaliteit en criminaliteit die ondernemers op bedrijventerreinen kan raken. Ondernemers op bedrijventerreinen kunnen in aanraking komen met criminelen die medewerkers en sleutelfiguren van bedrijven benaderen en gebruik proberen te maken van transport, opslag, online data en andere diensten. Daarnaast hebben winkeliers en horeca-ondernemers te maken met agressie en weten cybercriminelen tegenwoordig steeds vaker grote , maar ook kleine mkb-bedrijven en ZZP'ers te raken.Josefien Hofstede van PVONH: "Tijdens de ontbijten kun je je laten inspireren door een interessante spreker of krijg je tijdens een workshop handvatten hoe om te gaan met agressie of geweld in jouw zaak. Er is voldoende ruimte om met andere ondernemers en de betreffende gemeente in gesprek te gaan over het onderwerp veiligheid en vervolgafspraken te maken. Want alleen door samen te werken, komen we tot een veiliger ondernemersklimaat in Noord-Holland".

Het ontbijt op 9 oktober begint om 7:30 uur in Chateau Marquette in Heemskerk en duurt tot ongeveer 9:45 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 5 oktober via de website www.pvonh.nl.