VOGELENZANG - Op 30 december 2023 wordt voor de 52e keer de Oliebollenloop gehouden voor iedereen die 5, 10 of 20 km wil hardlopen. De Oliebollenloop is uitgegroeid tot een gezellige trimloop, waar jaarlijks slechts zo’n 600 lopers uit de omgeving aan mee mogen doen. Bijzonder aan de Oliebollenloop zijn de mooie routes door de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het parcours is goed begaanbaar en de drie afstanden bestaan ieder uit een grote ronde, zodat er geen stukken dubbel gelopen hoeven te worden. Start en finish zijn bij “de Oase” in Vogelenzang.

Dit is het enige evenement dat in de Waterleidingduinen georganiseerd mag worden. Er is daarom maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. De Oliebollenloop wordt georganiseerd door IJsclub Haarlem in samenwerking met Waternet, de beheerder van de Amsterdamse Waterleidingduinen.

De Oliebollenloop is ontstaan in de tijd dat er in Haarlem nog geen kunstijsbaan was. Ook in de winters zonder natuurijs moest er voor de leden van de IJsclub natuurlijk wel wat te sporten zijn. De Oliebollenloop bood uitkomst.

Iedereen doet zijn uiterste best om voor zich een mooie tijd neer te zetten, maar de sfeer van dit event zo vlak voor de jaarwisseling is gemoedelijk. Bij de finish staan ijsclubvrijwilligers klaar met een drankje en een lekkere oliebol voor de lopers.

Gezien het beperkte aantal toegestane deelnemers, is aanmelden via inschrijven.nl te verkiezen boven op de dag zelf nog te kijken of er plek is.

Meer informatie over het parcours en gang van zaken, is te vinden op de website van IJsclub Haarlem: https://www.ijsclubhaarlem.nl/oliebollenloop/

Voor aanvullende vragen kunt u contact opnemen met Sylvia Vrugt, bestuurslid Communicatie IJsclub Haarlem via 06 47958488 of via oliebollenloop@ijsclubhaarlem.nl