HEEMSKERK - Trompettist en Edison-winnaar Teus Nobel is een van de meest toonaangevende jazzmusici die ons land rijk is. Met zijn laatste album heeft hij zich volledig laten onderdompelen in de muziek van Chet Baker. Op zondag 14 januari trapt hij het tweede deel van zijn tour af in Heemskerk. Aanleiding van zijn negende album ‘After Hours’ is het 40-jarig jubileum van zijn favoriete Chet Baker albumSomeday My Prince Will Come (1983). Bovendien is het in september exact 20 jaar geleden dat dit album zijn hart veroverde. Nu wil hij dit verhaal aan het hele land laten zien en horen. “ Chet speelt trompet alsof hij zingt, heel elegant en zacht. Mensen denken dat Chet Baker droevig en melancholisch speelt, maar hij probeert juist iets moois te vertellen. Voor mij belichaamt hij de essentie van jazz.”

De bezetting waarmee hij naar Heemskerk komt is dan ook dezelfde als op het trio album van Chet Baker, namelijk met gitaar (Tim Langedijk) en contrabas (Tobias Nijboer). Een bezetting die prachtig ruimte biedt aan de melancholische, verstilde klanken die Baker zo kenmerkten. Maar uiteraard is er ook voldoende ruimte voor flinke swing!

Kaarten kopen voor dit concert, of benieuwd naar andere concerten? Kijk op www.podiumlaurentz.nl. Podium Laurentz is te vinden aan de A. Verherentstraat 1 in Heemskerk.