HAARLEM - Het Nova College is volgens de Keuzegids Mbo 2020 voor de vierde keer op rij de beste mbo school van de Randstad. Bovendien is het Nova College in de nieuwe gids landelijk gestegen van de 15e naar de 9e plaats. Ook blijkt uit de Keuzegids Mbo dat Nova College 16 opleidingen heeft met het predicaat ‘topopleiding 2020’ in 6 verschillende vakgebieden. De ‘topopleidingen’ Danser en Acteur en de ‘topopleiding’ Leidinggevende entertainment en events van Cosmo Academy scoren maar liefst 93 punten.

Hans Snijders, voorzitter College van Bestuur Nova College, is verheugd over de uitkomsten: “De stijgende lijn zet door. We zien in deze resultaten dat wij goed onze ambitie ‘de meest tevreden studenten in de Randstad’ verder realiseren. Deze scores in de Keuzegids Mbo 2020 weerspiegelen de inzet en betrokkenheid van onze docenten en de medewerkers die het onderwijs ondersteunen. Het College van Bestuur is trots op deze waardering.”

Apothekersassistent, doktersassistent en tandartsassistent nu ook topopleiding
De opleidingen Apothekersassistent, Doktersassistent en Tandartsassistent in Haarlem zijn nu ook topopleiding. De andere opleidingen van het Nova College die het predicaat ‘topopleiding 2020’ hebben ontvangen zijn: Acteur en Danser, 2 opleidingen Laboratoriumtechniek, Leidinggevende entertainment en events van Cosmo Academy Haarlem (voor de 10e opeenvolgende keer), 4 opleidingen Sport en Bewegen CIOS Haarlem en Hoofddorp en 4 opleidingen Procestechniek in Beverwijk die het Nova College onder andere uitvoert voor de medewerkers van Tata Steel.

Blijven werken aan kwaliteit
Naast de topopleidingen heeft het Nova College opleidingen die volgens de Keuzegids Mbo uitkomen in de middenmoot en enkele daaronder. Hans Snijders zegt hierover: “De komende tijd blijven wij ons verder inzetten om ook de kwaliteit van die opleidingen te verhogen en onze ambities te realiseren.”