HAARLEM - Wie een passende opleiding op mbo-niveau zoekt is van harte welkom op de Open dag van 7 februari tussen 18.00 – 21.00 uur op het Nova College in Beverwijk, Haarlem, Hoofddorp en IJmuiden. Het vavo – voor wie zijn vooropleiding mavo, havo of vwo wil afronden in het (jong)volwassenenonderwijs – houdt op 7 februari Open dag van 19.00 – 21.00 uur in Amstelveen, Haarlem en Hoofddorp.

Het Nova College verzorgt mbo-opleidingen in de volgende richtingen: Autotechniek, Bouw, Business School, CIOS, Duurzaamheid, Hotelschool, ICT, Lab, Logistiek, MyTalent (Entree en Niveau2Breed), MyTec, Orde en Veiligheid, Performing Arts, Reizen en Vrije tijd door Cosmo Academy, Scheepvaart, Techniek, Uiterlijke Verzorging, Welzijn en Zorg. De bezoekers van de Open dag krijgen informatie over al deze opleidingen. Daarnaast is er informatie over MBO Kickstart, het oriëntatieprogramma in Beverwijk en Hoofddorp voor jongeren die op de havo zitten en ontdekken dat ze willen overstappen naar een mbo 4 opleiding. In Hoofddorp krijgen bezoekers bovendien informatie over het Cosmopolitisch jaar, een programma voor jongeren die na het behalen van hun vmbo-diploma niet weten welke mbo-opleidingen ze willen gaan doen.

Naast het mbo biedt het Nova College biedt (jong)volwassenen de mogelijkheid om vakken vmbo-t/mavo, havo en vwo te volgen in het vavo, bijvoorbeeld de vakken die nog ontbreken voor het diploma.

Persoonlijke groei
Op het Nova College leren studenten meer dan alleen een beroep, zij groeien er ook persoonlijk. Het onderwijs waar Nova College in gelooft, begint bij zelfvertrouwen. De studenten krijgen veel persoonlijke aandacht en begeleiding, onder andere van hun studieloopbaanbegeleider. Om goed te kunnen leren, zorgt Nova College voor een veilige plek, waar iedereen het beste uit zichzelf kan halen.

Belangstellenden voor de Open dag kunnen vooraf hun bezoek plannen via de website novacollege.nl/opendag.