HEEMSKERK - Cultuur kan helpen om plezierig en gezond ouder te worden. Dat kan door regelmatig het theater of een museum te bezoeken maar ook door actief ergens aan mee te doen. Samen zingen in een koor, of door te schilderen met een groep en wat denk je van dansen? Door deel te nemen aan cultuur kunnen ouderen langer fit en zelfstandig blijven. Het is ook een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Cultuurhuis Heemskerk nodigt iedereen daarom van harte uit om dit seizoen mee te doen want; Je bent nooit te oud voor cultuur!

‘Veel ouderen zijn eenzaam en worden niet meer aangesproken op wat ze kunnen. Cultuur kan ouderen weer activeren en zo de kwaliteit van leven verbeteren. Het leggen van verbindingen tussen kunst, cultuur, zorg en welzijn op lokaal niveau is daarom van groot belang.’ aldus Minister Jet Bussemaker (2016). Heemskerk kent veel verenigingen, die niet enkel op kinderen en (jong)volwassenen zijn gericht. Zo zijn er meer dan 20 koren die met elkaar vrijwel alle muziekgenres bedienen; het klassieke Bellissimo, popkoor Chante Encore of De Vrolijke Noot zijn slechts enkele namen. Bij muziekvereniging St. Caecilia kan elke fanfare muzikant terecht, voor liefhebbers van symfonieorkesten is er Divertimento en bij het Cultuurhuis kun je in een popband spelen. Voor wie creatief is aangelegd, of altijd al heeft willen leren om te tekenen en schilderen geeft Nanneke Bastiaan in Cultuurhuis Heemskerk de cursus Blijf ontdekken en creëren. Ook bij ontmoetingsplekken zoals De Stut en D’Evelaer worden er allerlei creatieve cursussen gegeven. Bij Patty’s Dance Studio leren we bij de Swingende Seniorengroep dat dansen ook voor alle leeftijden is want, zoals Patty zelf zegt; “Je stopt niet met dansen wanneer je oud wordt, je wordt oud wanneer je stopt met dansen!”.

Op zaterdag 9 september is de Seniorenbeurs in de hal van het gemeentehuis van 13.30-16.00 uur. In het cultuurhuis zijn dan diverse gratis (!) workshops te volgen. De Danstuin en Patty’s Dance Studio verzorgen beide een dansworkshop en Nanneke Bastiaan geeft een voorproefje van haar cursus Blijf ontdekken en creëren. Voor meer informatie over Cultuurhuis Heemskerk kijk op www.cultuurhuisheemskerk.nl