HAARLEM - Reizigersvereniging Rover wil dat de gemeente in Haarlem-Zuidwest ruimte maakt voor een treinstation. Het moet ongeveer even groot worden als station Hillegom.

Haarlem gaat de komende jaren tienduizend woningen bijbouwen. Rover wijst erop dat het al druk is op de wegen in Haarlem en dat het dus nog drukker wordt de komende tijd. "Kortom, het is tijd dat Haarlem meer aan railvervoer gaat doen." De organisatie wil niet alleen een nieuw station. Er wordt bijvoorbeeld ook een tram voorgesteld op de route van buslijn 300.

Het station in Haarlem-Zuidwest moet op de plek van het voormalige rangeerterrein komen. De gemeente moet niet alleen ruimte maken voor een station, want er moet ook gelijk nagedacht worden over de bereikbaarheid van het station per fiets en te voet.

Idee voor nieuw station is niet nieuw
Het idee van een station in Haarlem-Zuidwest is volgens Rover niet nieuw. In 2000 zou de gemeente ook een aanvraag hebben gedaan bij het Rijk voor een nieuw station, maar het idee werd wegens bezuinigingen afgewezen. Volgens Rover-Haarlem is de kans van slagen van het plan nu veel groter.

De Rover-afdeling spreekt donderdag 7 maart in bij de gemeenteraad en zal onder meer pleiten voor het reserveren van ruimte voor fiets- en wandelpaden richting het nieuw te bouwen station.