HEEMSKERK - Het aanbod voor het seizoen 2020-2021 van Cultuurhuis Heemskerk staat nu op de website van Cultuurhuis Heemskerk, bomvol met de leukste en nieuwe activiteiten. Natuurlijk worden de reguliere muzieklessen weer aangeboden voor jong t/m oud. Het aanbod is uitgebreid met de unieke muziekles (pijp)orgel spelen, welke in een kerk zal gaan plaatsvinden op een echt kerkorgel. De kennismakingslessen tijdens de Speel-mee Weken waarbij kinderen van de basisschool 8 weken lang een instrument kunnen uitproberen staan uiteraard ook weer op het programma. Houd je van zingen? Zing dan mee met het popkoor voor kinderen en er komt ook een koor voor tieners. Wil je graag een zangworkshop op je eigen locatie? Ook dat kan! Er zijn korte cursussen ukelele spelen, mondharmonica, popcursussen en bandcoaching. Of ga je liever muziek mixen en wil je je dj-skills gaan ontdekken? Voor mensen met een verstandelijk hebben we een speciaal muziekaanbod, zowel muziek maken in een groep, als individuele lessen.

Afgelopen jaar heeft Loet van der Lee diverse Playjazz workshops gegeven. Elke workshop stond een andere artiest centraal. Deze workshops waren een groot succes wat het cultuurhuis heeft besloten om een jazz-afdeling op te gaan zetten met Loet van der Lee en zangdocent Claudette Beltman. De Playjazz workshops over diverse artiesten zijn weer in het aanbod opgenomen maar er worden ook studiesessie gegeven en Claudette start een Jazzkoor.

Het theateraanbod is ververst met een nieuwe docent, Rosanne Eischweiler, voor velen geen onbekende. Zij gaat leuke cursussen aanbieden in het najaar en voorjaar en gezellige vakantie-activiteiten in de herfstvakantie en de voorjaarsvakantie. Voor volwassenen komen er een aantal theatersportavonden.
Onze afdeling beeldend is ook ruim vertegenwoordigd. Tekenateliers voor kinderen en tieners en inspirerende workshops bij kasteeltuin Assumburg in het voorjaar.
Voor mensen met een GGZ-achtergrond zijn er activiteiten zoals Bicpen tekenen, Tafel vol verhalen en een muziekinstrument leren spelen. Voor senioren heeft Lang leven de Ezels een mooi aanbod samengesteld met deelname aan een cultuurredactie, dansen voor iedereen (ook al is het niet meer zo vanzelfsprekend), instrument op zolder (als je instrument op zolder ligt te verstoffen), creatieve cursussen Blijf ontdekken en creëren en Spelen in een band.

Nieuwsgierig geworden? Kijk snel op de website www.cultuurhuisheemskerk.nl naar alles wat er gaat gebeuren in Cultuurhuis Heemskerk. Of haal de nieuwe brochure op zaterdag 12 september tijdens het Open Huis van Cultuurhuis Heemskerk. Vanaf maandag 13 juli is het cultuurhuis gesloten, daarna staan zij u weer graag te woord via het telefoonnummer 0251 836003.