IJMUIDEN - In november gaat de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start: Nederland Leest, met dit keer aandacht voor het thema Over de grens met het geschenkboek De wandelaar van Adriaan van Dis. Deze bundel geeft Bibliotheek Velsen tijdens Nederland Leest cadeau aan al zijn leden. Daarnaast zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd rondom het thema, zoals een kleurrijke kletskop wandeling op woensdag 24 november. Hiervoor aanmelden kan via de website of via de balie in de Bibliotheek.

De wandelaar – Adriaan van Dis

Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Extra bijzonder aan de speciale Nederland Leest-editie van De wandelaar is het nawoord van schrijver en literatuurcriticus Margot Dijkgraaf. Tijdens een literaire stadswandeling vertelt zij over de rol van Parijs in het leven en werk van Adriaan van Dis, hoe hij aan De wandelaar werkte en het andere Parijs ontdekte.

Nederland Leest Junior editie: Katvis – Tjibbe Veldkamp

De junior editie is gericht op 10-14 jarige lezers. Het boek leest van het begin af aan als een trein. Maar vanaf het moment dat Ate aankomt in Brussel, neemt het verhaal je werkelijk mee op een wilde vlucht, waarbij continu onduidelijk is wie er nu te vertrouwen is en wie niet. Het is af en toe moeilijk te geloven hoe naïef Ate is, maar door de snel opeenvolgende gebeurtenissen heb je nauwelijks tijd om daar over na te denken. Ook de humoristische vertelwijze van Tjibbe Veldkamp zorgt ervoor dat het verhaal lekker wegleest.

Wil je ook over de grens in je eigen woonplaats maar ben je nog geen lid van de Bibliotheek? Word dan deze maand lid en ontvang gelijk een boek cadeau! Kijk voor meer informatie over onze abonnementen op www.bibliotheekvelsen.nl of kom langs in de Bibliotheek.