CASTRICUM - Kom zaterdag 8 juni een korte wandeling maken in de duinen van Castricum. Luister onderweg naar enkele natuurweetjes, geniet van een muzikaal optreden en doe mee aan een korte serie Chinese Qigong oefeningen.

Vanaf bezoekerscentrum De Hoep wandelen we een route van 3,5 kilometer door de duinen. We onderbreken de wandeling om naar een kort optreden van de Castricumse zanggroep Kamilliedjes te luisteren; drie dames die driestemmige luisterliedjes zingen.

Ook is er een stop om een aantal eenvoudige Qigong oefeningen te doen; Chinese oefeningen, bekend van wat de Chinezen in de parken beoefenen. Het zijn staande, langzame bewegingen die vloeiend op het ritme van de ademhaling worden uitgevoerd. Dat zorgt ervoor dat spieren en gewrichten soepeler aanvoelen. Het is niet moeilijk, iedereen kan het.

De wandeling eindigt bij Johanna’s Hof, waar we gezellig gezamenlijk een kop koffie of thee drinken en een stukje taart eten.

De Gezond Natuurwandelgroep Castricum wandelt elke zondag om half 11 vanaf bezoekerscentrum De Hoep. Als u het leuk vindt kunt u dus vaker meelopen met deze groep.

Wandel mee op 8 juni. De wandeling start om 10 uur bij bezoekerscentrum De Hoep (Johannisweg 2, Castricum) en eindigt rond 12.30 uur bij Johanna’s Hof. Deelname is gratis. Aanmelden vooraf is niet verplicht maar wel prettig voor de organisatie en kan via: groengenieter@gmail.com.