HEEMSKERK - Tijdens de excursie wordt rondom het landgoed gewandeld onder leiding van een IVN gids en boswachter Dario Duijves van drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN. Wij lopen over de oude lanen en onderweg wordt er verteld over enkele kenmerken van de bomen, de geuren en kleuren van de bijzondere voorjaarsbloei en bloesems, en over de bollen- en stinsenplanten die het landgoed rijk is. Onderwijl luister je naar het vrolijke gekwetter van de vele vogels die zich opmaken om te gaan nestelen.

Achterlangs lopend zal er gesproken worden over de boerenlandvogels en is er aandacht voor de rijke historie van het landgoed dat al dateert uit de 13e eeuw. Wil je meer te weten komen over deze bijzondere locatie in Heemskerk? Wandel met ons mee!

Op verzoek van de boswachter kan je als deelnemer het beste laarzen dragen en donkere kleding. We verzamelen en vertrekken om 10:00 uur vanaf het parkeerterrein voor het kasteel en zijn rond 12.00 uur hier weer terug. Kosten zijn € 4,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar betalen € 2,00. Graag gepast betalen. Zo mogelijk komt u met de fiets.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op de IVN website www.ivn.nl/mkl"