HAARLEM - Ontdek hoe goed jouw kennis van Haarlem is. Of hoe goed jij waarheid en leugens kunt onderscheiden! Tijdens de Museumweek doet Museum Haarlem mee met De Goudeerlijke Leugen. Een prachtig thema dat bij uitstek van toepassing is op de roemruchte en veelzijdige stadsgeschiedenis van Haarlem. Tijdens het weekend zijn er rondleidingen door het museum en aan jou om te beslissen of de verhalen die verteld worden waar of niet waar zijn. Hoe groter jouw kennis, hoe groter de beloning.

Haarlem bestaat niet!
Lennaert Nijgh schreef er al over. En in het weekend van 13 en 14 april kun je het zelf ontdekken. Museum Haarlem heeft drie thema's geselecteerd: de algemene geschiedenis van Haarlem, het leven in het weeshuis en Haarlem als filmstad, de nieuwe expositie die net geopend is. Per thema zijn twee onderwerpen gekozen waarover twee verhalen verteld zullen worden.

In totaal twaalf boeiende verhalen waarbij jij bepaalt welk verhaal wél waar is en welk verhaal een goudeerlijke leugen. Hoe meer verhalen je juist beoordeelt, waar of niet waar, hoe groter je beloning. Met elk goed antwoord verdien je een muntje dat je kunt inwisselen voor een plak goudblonde cake in het Museumcafé.

Tours
De verhalen worden verteld door onze ervaren gidsen. Zaterdag 13 april start er een tour om 12.00 en om 14.00 uur in het museum. Zondag 14 april starten de tours om 13.00 en 15.00 uur. Je kunt je aanmelden via activiteiten@museumhaarlem. De tours zijn bedoeld voor (volwassen) deelnemers, maar kinderen zijn van harte welkom om mee te lopen. Vaak schatten zij goed in wat juist is en niet. Meld u snel aan: het aantal plaatsen is beperkt tot 20 en vol is vol.

Museum Haarlem
Het museum bevindt zich in het winkelhart van historisch Haarlem, aan het Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem. Openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag en maandag 12.00-17.00 uur. Zie ook www.museumhaarlem.nl