HEEMSKERK - Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober 2021. Tijdens de Nacht van de Nacht wordt er in het hele land aandacht gevraagd voor het belang van een donkere nacht en de gevolgen van lichtvervuiling. Onnodige verlichting zorgt voor verspilling van energie en verstoring van de natuur. Ervaar het donker tijdens de Nacht van de Nacht in Wijk aan Zee en Heemskerk met bijzondere avondwandelingen!

Wijk aan Zee
Vanaf strandpaviljoen “Beachclub Sunsea”, strandopgang Zwaanstraat te Wijk aan Zee, zal een strandwandeling plaats vinden onder leiding van een gids. Tijdens de excursie wordt er van alles verteld over licht, lichthinder en de natuur in de nacht. De excursie duurt ongeveer 45 minuten, de starttijden zijn 18.45 uur, 19.45 uur en 20.45 uur. Graag 15 minuten voor aanvang aanwezig dan staat er een drankje voor u klaar. Voor deze excursie dient u zich aan te melden via www.nmebeverwijkheemskerk.nl/nachtwijkaanzee. De excursie is geschikt voor deelnemers vanaf 8 jaar en ouder die goed ter been zijn, denk aan passende kleding. In totaal zijn er 60 plaatsen beschikbaar. Honden zijn niet toegestaan.

Heemskerk
Vanaf parkeerplaats Oudendijk wandelt u met een boswachter van PWN door het beschermd natuurgebied. De boswachter neemt u mee naar de mooiste stekjes in dit gebied en tijdens deze wandeling komt u langs diverse educatieve elementen waar experts u vertellen over het nachtleven van dieren, lichthinder en de sterrenwereld. Deze avond is er extra aandacht voor de vogeltrek, een actueel onderwerp en ook te zien op de tentoonstelling bij PWN.

Er zijn in totaal 8 wandelingen gepland met de starttijden; 19:00 uur, 19:15 uur, 20.30 uur en 20.45 uur. De wandeling duurt ongeveer 60 minuten en is ruimte voor 160 bezoekers. Voor deze excursie dient u zich aan te melden via www.nmebeverwijkheemskerk.nl/nachtheemskerk.
De excursie is geschikt voor deelnemers vanaf 6 jaar en ouder die goed ter been zijn, honden zijn niet toegestaan. Voor deze excursie is een duinkaart verplicht, deze kunt u aanschaffen bij de PWN automaat op de parkeerplaats.

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is, zaklampen zijn niet toegestaan. Denk aan het milieu en kom op de fiets!