HEEMSKERK - Cultuurhuis Heemskerk levert tijdens de Dodenherdenking het muzikale tintje tijdens het programma van Stichting 4 en 5 mei. Het programma is vanwege de coronamaatregelen aangepast. Er wordt een opname gemaakt door het 4/5 mei comité in samenwerking met RTV Heemskerk van de toespraak van burgemeester Mieke Baltus, een gedicht van Gerard Castricum en harpoptredens van leerlingen van Cultuurhuis Heemskerk.

Femke Ooijevaar en Sienna van der Poel zijn beide 18 jaar en zijn talentvolle leerlingen van harpdocente Emilie Bastens. Al vaker hebben zij optredens verzorgd, onder andere bij Marquette Classique. Ditmaal zijn zij gevraagd om de muzikale omlijsting te verzorgen voor het programma van Stichting 4 en 5 mei. Daar hoefden beide dames niet lang over na te denken en zijn flink gaan oefenen om gepaste nummers te spelen tijdens deze ceremonie. Femke en Sienna spelen samen de Andante van Antonio Vivaldi. Ook gaan zij een solo-optreden verzorgen waarbij Femke de Sérénade Mélancolique van Alphonse Hasselmans zal gaan spelen op de pedaalharp.

Ook de leerlingen Marieke de Goede, 12 jaar, en Jesse Sowa, 13 jaar, van trompetdocent Martin Wittebrood zullen 4 mei een muzikale bijdrage leveren. De afgelopen periode hebben zij via skype-lessen de taptoe aangeleerd. Deze gaan zij ten gehore brengen op 4 mei tijdens dodenherdenking vanuit hun thuissituatie.

De opname van RTV Heemskerk is eerder op de dag en wordt uitgezonden op 4 mei rond 20.15 uur op Ziggokanaal 42 en KPN kanaal 1466. Daarna wordt het programma elk uur herhaald op de regionale tv. Ook op de facebookpagina van RTV Heemskerk is de opname terug te zien.

Cultuurhuis Heemskerk vindt het belangrijk om juist in deze coronaperiode het belang van muziek en cultuur zichtbaar te maken. Muziek verbindt, geeft plezier en ontspanning maar is ook van grote toegevoegde waarde bij gedenkwaardige momenten.

Meer info op www.cultuurhuisheemskerk.nl.