HAARLEM - Het Museum van de Geest in Haarlem bestaat volgend jaar 20 jaar! Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum dook curator Tom Theeuwen in de rijke archieven van het museum en selecteerde een reeks unieke, nooit eerder vertoonde afbeeldingen van het historische gebouw. In Het Haarlemse Dolhuys, waar het museum in gevestigd is, kent meer dan 700 jaar zorggeschiedenis. Het monumentale pand is door de eeuwen heen vastgelegd in prachtige beelden. De beelden zijn vanaf woensdag 3 juli 2024 te zien in de Zorgzaal van Museum van de Geest | Haarlem.

Verhalen oud bewoners, instaprondleidingen en speurtocht voor de jeugd

Naast de unieke historische beelden zal er meer te zien zijn in de monumentale Zorgzaal. Verhalen van oud bewoners en medewerkers van het Dolhuys en objecten uit de erfgoed collectie van Museum van de Geest nemen je terug mee naar onder meer het voormalige Dolhuys, Stads- en Armenziekenhuis en Kindertehuis.

Iedere zondagmiddag, vanaf 7 juli 2024, zijn er gratis instaprondleidingen tussen 14.00 en 16.00 uur. Speciaal voor de jeugd is er een historische speurtocht in en om het museum.

Jouw foto in het museum

Om deze mijlpaal te vieren, organiseert het museum een fotowedstrijd voor het publiek. Iedereen wordt uitgenodigd om hun mooiste foto’s van het museum en het omliggende terrein in te sturen. De winnende foto wordt toegevoegd aan de museumcollectie en tentoongesteld tijdens het jubileumjaar. Deelnemers kunnen hun foto's tot 31 december 2024 inzenden. Een deskundige jury, onder leiding van curator Tom Theeuwen, zal de inzendingen beoordelen.

"Het is een eer om zo'n rijke geschiedenis te mogen belichten" , aldus Tom Theeuwen. "Met de fotowedstrijd hopen we de gemeenschap actief te betrekken bij deze viering en hun unieke perspectief op ons bijzondere erfgoed te laten zien."

Zomeractie: Iedere 2e ticket 50% korting Vier de zomer bij Museum van de Geest en ontvang 50% korting op het 2e toegangskaartje. Boek je ticket online op museumvandegeest.nl en gebruik de code zomer24. De actie is geldig van 1 juli t/m 1 september 2024 op alle tickets.

Voor meer informatie over de fotowedstrijd, de zomeractie en tickets bezoek de website van het museum: museumvandegeest.nl