HAARLEM - Journalist Karine Hoenderdos, bekend van de podcastserie Gezond Gesprek, in deze reeks in de creatieve geest. Kunstenaars, schrijvers, illustratoren, wetenschappers en fotografen vertellen over hun bijzondere geest; hoe komen zij op hun ideeën, hoe gaan ze om met alle prikkels in het dagelijks leven, hoe brengen ze hun geest tot rust, en loopt het ook wel eens spaak daarboven – en wat doen ze dan? Museum van de Geest en Flow Magazine maken zich samen sterk voor meer aandacht en bewustwording rondom mentale gezondheid, en wat je zelf kunt doen om voor je geest te zorgen.

Elke aflevering begint met een tune van Spinvis om je geest even te ontspannen. De producer is Jonne Seriese. De podcast is vanaf nu te beluisteren onder andere via Spotify en Itunes. En je kunt vriend worden van de show via https://vriendvandeshow.nl/tijdvoordegeest.

De Tijd voor de Geest zijn gesprekken onder meer met:

- Irene Smit is creative director en oprichter van Flow Magazine. Haar creativiteit sleepte haar door heel wat moeilijke tijden heen, maar er zit volgens Irene ook een nadeel aan dat hoofd dat altijd openstaat voor alle prikkels.

- Fotograaf Annaleen Louwes studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Naast het werken in opdracht voor diverse culturele instellingen en tijdschriften, is zij werkzaam als autonoom beeldend kunstenaar. Met haar werk probeert ze vat te krijgen op de broosheid, tijdelijkheid en ledigheid van het bestaan.

- Mark Mieras is één van Nederlands bekendste wetenschapsjournalisten. Meer dan 15 jaar geleden begon zijn fascinatie voor hersenonderzoek en dat heeft hem nooit meer losgelaten. Hij wilde weten hoe het ‘daarboven werkt’, zoals hij zelf zegt. En die kennis moest gedeeld worden. Zodat we onszelf en onze kinderen, partners, collega’s en al die andere mensen om ons heen wat beter begrijpen.

Barbara Tammes is ideeënbedenker, schrijver en niet-ambitieuze tekenaar, zoals ze het zelf verwoordt. Onlangs verscheen haar boek Playmode, over de houding die nodig is om creatief te zijn.

Samenwerking Museum van de Geest X Flowmagazine

Mentale gezondheid is een belangrijk onderwerp, waar wereldwijd steeds vaker aandacht voor wordt gevraagd. Om meer te leren over hoe je geest werkt en wat je zélf kunt doen om aandacht te besteden aan je mentale gezondheid hebben Museum van de Geest en Flow Magazine de krachten gebundeld in een creatieve samenwerking. Onder de noemer ‘Tijd voor de geest’ brengen ze inspirerende publieksprogramma’s maken waar bezoekers worden opgeroepen aandacht te geven aan hun eigen geest en stil te staan bij wat deze tijd van ze vraagt, en of het anders kan. Komend jaar komen er Tijd voor de Geest Events – online en offline. We organiseren lezingen, workshops, inspiratiesessies en nog veel meer.

Museum van de Geest | Dolhuys is gevestigd in Haarlem, daarnaast is er een tweede vestiging in de Hermitage Amsterdam: het Museum van de Geest | Outsider Art waar straks de tentoonstelling ‘For the Love of Art’ is te zien. Meer informatie: www.museumvandegeest.nl

Flow Magazine is onderdeel van DPG Media, verschijnt 10 keer per jaar, heeft een verspreide oplage van 80.000 exemplaren per editie, een succesvolle website en een groot bereik via sociale media. Meer informatie: www.flowmagazine.nl