HAARLEM - Ruim twintig ouderen hebben de afgelopen weken met plezier gewerkt aan een unieke dansvoorstelling vol spel, muziek en moderne dans. Nu is het moment bijna aangebroken om het prachtige eindresultaat met familie, vrienden en belangstellenden te delen. Op dinsdag 4 april is iedereen om 14.00 uur welkom om de voorstelling 'In de diepte vind je kathedralen' gratis te komen bekijken. Dan zullen de enthousiaste deelnemers hun creatie presenteren in woonzorgcentrum Schalkweide in Schalkwijk. Ook choreograaf Lenna Schouten en twee professionele dansers van danstheater VOS, die het project begeleiden, zullen hierbij aanwezig zijn.

Over de dansvoorstelling
'In de diepte vind je kathedralen' belicht op abstracte wijze de hoogte- en dieptepunten van het leven en hoe wij hier als mens mee omgaan. Na mooie open gesprekken tussen de deelnemers bleek dit thema voor iedereen een inspiratiebron te zijn om de voorstelling stap voor stap mee op te bouwen. Samen werd er teruggeblikt op impactvolle en bepalende momenten uit de levens van de deelnemers. “Soms heb je mindere momenten nodig om daarna ook weer mooie dingen te vinden” aldus deelnemer Leon, die als metafoor de titel van de voorstelling bedacht. In een reeks fysieke ontmoetingen traden de deelnemers de wereld van het dansen binnen. Een bijzondere ontdekkingsreis waarbij zij elkaar inspireerden, steunden en de ideeën en mogelijkheden van de groep omtoverden naar dit unieke eindresultaat!

Het project Dans, dans² voor een unieke manier van ontmoeten
Dans, dans² is een project van Hart, Danstheater VOS, Kennemerhart Oppeppers en Sint Jacob. De combinatie van ouderen en buurtbewoners met professionele dansers in een creatieve setting als een dansvoorstelling is verrijkend te noemen. Tijdens dit project werden ouderen weer in de (fysieke) kracht van hun leven gezet. Ze kwamen in contact met andere ouderen, buurtbewoners en jonge dansers. Samenzijn en (fysiek) contact maken, middels moderne dans, is waar het bij dit project om gaat. Tijdens de repetities staat plezier hebben en samen ontspannen centraal. De choreografie voor de eindpresentatie is ter plekke ontstaan tijdens de repetities, waarbij de deelnemers hun eigen draai gaven aan de input van de choreograaf.

Dit project is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het VSBfonds, het Lang Leve Kunst Fonds, Gemeente Haarlem, Bavo stichting en het Univé Noord-Holland Ledenfonds.Kom de voorstelling bekijken in woonzorgcentrum Schalkweide