UITGEEST - Hoe blijf je gezond in deze hectische wereld?Hoe hou je het hoofd koel en rustig terwijl je je dagelijkse bezigheden doet?
Hoe vindt je kalmte terwijl je wordt bestookt met het wereldnieuws, er prikkels zijn van alle kanten, je je zorgen maakt over je kinderen, over financiën en of je wel ‘goed genoeg bent’.Sommige mensen vluchten in social media, series kijken, overmatig nieuws kijken, eindeloze gesprekken aan de telefoon, omdat het een gevoel van rust lijkt te geven.
Onze geest staat echter de hele tijd ‘aan’ en maakt overuren aan gedachten.
En de ‘stopknop’ is niet goed te vinden.

Hier kan mindfulness helpen.
Mindfulness is Engels voor aandachtigheid. En zou je kunnen begrijpen als ‘aandachtig zijn’.
Wat je doet is een pauze inlassen. Elke dag ga je even een paar minuten stoppen. Je gaat zitten om te mediteren. En tijdens de meditatie oefen je iets met volledige aandacht doen. Je ademt, zit, loopt of ligt met volle aandacht. Het is ‘doen’, of in feite ‘niet doen’.

Het gaat om goed voor jezelf zorgen. Opmerken hoe jij je eigenlijk voelt. Deze stap slaan we al te vaak over, en dat kan desastreuze gevolgen hebben voor je lichaam en geest. Het lijkt simpel, maar vergt aandacht, erop letten. Mindfulness kan je helpen om dit soort zelfreflectie te ontwikkelen: je gaat merken hoe je goed voor jezelf kunt zorgen, omdat je de tijd neemt om dit op te merken.

Wil je hier meer van weten? Wil je een stok achter de deur om met jezelf aan de slag te gaan?
Schrijf je dan in voor de mindfulness training die gegeven wordt in het Medisch Centrum Molenstraat in Uitgeest.
Deze 8-weekse training gaat vanaf 9 mei 2023 plaatsvinden. De kosten (375eu) kunnen deels vergoed worden als u een aanvullende zorgverzekering heeft. Heeft u dat niet, is er ook korting mogelijk.

Kijk voor informatie over tijden en kosten op de website van trainer Achim Heine: https://goodmindfulness.nl/voor-particulieren/8-weekse-training-in-uitgeest/
Er is ook een gratis open meditatie avond op 11 april 2023, 19.30- 20.30 uur. Als mogelijkheid om alvast kennis te maken met het MCM en meer te leren over mindfulness.