HAARLEM - Museum van de Geest | Dolhuys doet woensdag mee aan de landelijke actie ‘Museum Gym’ waarmee het museum haar publiek een mentale booster geeft. Met de workshop ‘Mindful met Marlene Dumas’ zal mindfulnesstrainer Jolien Posthumus twee gratis inloop-workshops geven voor het publiek. Zowel mindfulness als kunst hebben een positief effect op ons lichamelijk en mentaal welzijn. Daarnaast kunnen bezoekers de vaste Slow Art-route doen die ook bijdraagt aan mentale fitheid.

Met dit programma sluit Museum van de Geest aan bij de landelijke actie van de Museumvereniging om bij het kabinet aan te dringen op heropening van de culturele sector. “Deze actie sluit naadloos aan bij onze programmering.

In de kunstbelevingen van het Museum van de Geest staat mentale gezondheid centraal. Door de kracht en kwetsbaarheid van de geest een podium te geven maken wij mentale gezondheid bespreekbaar en willen we met cultuurprogramma’s bijdragen de aan preventie van mentale problemen. Na de langdurige sluiting van musea geven wij ons publiek vandaag graag een extra booster,” aldus directeur Hans Looijen.

De introductie ‘Mindful kijken naar kunst’ wordt gegeven door Jolien Posthumus. Zij is eigenaar van het bedrijf Bundelt I mindfulness en producties en is hoogste graad mindfulnesstrainer en programmamaker.

Haar expertise ligt bij het bundelen van kunst, cultuur, welzijn, inclusie en diversiteit. Ze heeft speciaal voor Museum van de Geest een mindfulness programma voor zorgprofessionals ontwikkeld dat dit jaar van start gaat.

Museum van de Geest | Dolhuys in Haarlem is woensdag 19 januari geopend van 13.00 – 16.00 uur. De inloop-workshops zijn om 13.30 en 14.30 uur. Er is een beperkt aantal plaatsen; aanmelden is niet nodig, vol is vol!