VELSEN ZUID - Op zaterdag 6 november doen we mee aan de Landelijke Natuurwerkdag. Op Buitenplaats Beeckestijn (Velsen-Zuid) kun je tijdens deze dag samen met de boswachters aan het werk om de natuur een handje te helpen. Ook als je geen ervaring hebt met werken in de natuur. Doe je mee?

Bosrand

Aan de achterzijde van Beeckestijn en rond de niervormige vijver gaan we kleine boompjes en struiken verwijderen. Het is goed om de natuur zijn gang te laten gaan, maar soms groeit het dicht en hebben dieren en planten hier last van. We gaan de (jonge) boompjes die daar opgekomen zijn snoeien, zodat er meer licht op de bodem komt. Hierdoor komt er ruimte voor andere planten en struiken. Dit is belangrijk voor sommige soorten (broed)vogels en voor veel insecten. We werken dus aan het vergroten van de biodiversiteit in het gebied!

Doorkijkje
Op de centrale as, ter hoogte van het Engelse veld gaan we boompjes uitsteken, zodat je vanaf het hoofdhuis weer beter helemaal tot aan de andere kant van Beeckestijn kunt doorkijken.

Doe je mee?
We zijn van 10.00 tot 15.00 aan het werk. Het werk is geschikt voor iedereen die lichamelijk in goede conditie is. Ook kinderen vanaf circa 14 jaar zijn (onder begeleiding van een volwassene) welkom om mee te helpen. Tip van de boswachter: trek stevige schoenen aan en kleding die vies mag worden. Wij zorgen voor koffie, thee, gereedschap en voldoende begeleiding.

Meld je aan via de site van de Landelijke Natuurwerkdag