HEEMSKERK/CASTRICUM - Afgelopen meivakantie stonden maar liefst 15 sportieve activiteiten op het programma van Team Sportservice Kennemerland. De vakantieactiviteiten worden elke schoolvakantie georganiseerd voor de jeugd uit de gemeente Heemskerk en Castricum. Onder leiding van de vakleerkrachten bewegingsonderwijs, buurtsportcoaches en verenigingen hebben ruim 250 kinderen zich van hun sportiefste kant laten zien.


Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar konden deelnemen aan een gevarieerd programma met beachsporten, sportinstuiven, voetbal, camping games, bootcamp en atletiek. De gratis vakantieactiviteiten zijn een zeer welkom alternatief voor de kinderen nu veel uitjes of vakanties in de coronatijd niet door kunnen gaan. Helaas zat het weer niet altijd mee, maar gelukkig heeft het merendeel van het programma plaats kunnen vinden.

De sportieve activiteiten werden mede mogelijk gemaakt door de inzet van verenigingen. Handbalvereniging DSS stelde de nieuwe beachvelden beschikbaar, zodat de kinderen konden kennismaken met beachhandbal, beachvoetbal en beachvolleybal. Voetbalvereniging ADO’20 verzorgde een leuke training speciaal voor meisjes. De sportcarrousel met beachvolleybal van 2Beach/VV Croonenburg en atletiek van AVC werd helaas afgelast, maar wordt binnenkort ingehaald.

De sportieve speurtochten die Team Sportservice Kennemerland heeft uitgezet in de gemeente Castricum en Heemskerk zijn ook deze vakantie weer door veel gezinnen gedaan. De speurtochten zijn gratis en ook de komende maanden nog te spelen met de app Seppo. Meer informatie over de verschillende tochten en de app Seppo is terug te vinden op de website www.teamsportservice.nl/kennemerland.

Wie de volgende vakantie ook mee wil doen met de gratis activiteiten van Team Sportservice Kennemerland moet hun website goed in de gaten houden. Eind juni wordt hier het programma van de zomervakantie gepubliceerd.