CASTRICUM - Archeologiemuseum Huis van Hilde organiseert in de meivakantie diverse activiteiten rond de tentoonstelling ‘Doggerland, verdwenen wereld in de Noordzee’.


Zo kunnen kinderen vanaf circa 8 jaar tijdens de meivakantie met de speciale speurroute op expeditie door de tentoonstelling Doggerland. Match de juiste voetafdrukken bij de dieren van Doggerland, ontdek waar Neanderthalers in de steentijd vuistbijlen voor gebruikten en speel de IJstijdquiz! Ook de speurtocht ‘Wie is het?’ in de vaste tentoonstelling kan worden gedaan.

(Kinder)rondleidingen

Op meerdere dagen is er een speciale Doggerland-rondleiding voor alle leeftijden waarin deelnemers meer leren over het leven op dit mysterieuze stukje land dat nu onder de golven is verdwenen. Kinderen kunnen luisteren naar kinderverhalen over de mensen en dieren uit het ‘Atlantis van de Noordzee’.

Poppentheater door Belletje Sterk

Poppentheater Belletje Sterk speelt in de meivakantie de voorstelling ‘Onder de Golven’, een magische tijdreis naar de prehistorie over Neanderthaler Kleine Krijn; hij leefde in Doggerland. Na afloop van de voorstelling is er ‘prehistorisch knutselen’.

Vuursteen bewerken

Het leven in Doggerland was niet zonder gevaar. In diverse workshops onder leiding van Prae komen deelnemers te weten hoe mensen overleefden in Doggerland. Daarnaast kunnen ze bijvoorbeeld vuursteen bewerken, gereedschap maken van bot, gewei of hout en een amulet of geluksbuidel maken voor bescherming tegen gevaar.

Strandstruinen

De geschiedenis ligt op het strand soms letterlijk voor het oprapen! Tijdens de meivakantie kunnen kinderen de strandstruinfolder ophalen bij Huis van Hilde en zelf op jacht gaan naar vondsten uit het verleden. Iets gevonden? Laat het checken tijdens het Vondstenspreekuur op woensdag 3 mei.

Archeolab en -hotspot

De ArcheoHotspot is in de meivakantie extra geopend. Hier kunnen kinderen onder meer een armbandje maken van vlas. In het Archeolab zijn enkele replica’s van Doggerland-vondsten te ontdekken, aanraken en onderzoeken.

Openingstijden en reserveren

Huis van Hilde is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur. Op Koningsdag is Huis van Hilde gesloten. Reserveren is alleen noodzakelijk voor de rondleidingen en de voorstelling van Belletje Sterk. Kijk op www.huisvanhilde.nl voor meer informatie over het programma.