HEEMSKERK - Chateau Marquette maakt het voor iedereen mogelijk om te luisteren naar het allerhoogste niveau klassieke muziek. Iedere derde zondag van de maand treedt jong talent op in het kasteel.

Aanstaand concert
Op zondag 19 juni van 11.00 tot 12.30 uur zingt Timo van Velzen voor ons en begeleid hij zichzelf op de piano. ‘‘Singing, Connecting’ vatten kort samen wat Timo van Velzen drijft als zanger, zang- en pianocoach, socioloog, dirigent & privé. Mensen bereiken, raken en verbinden, vooral door muziek.’
Timon komt met een soloprogramma in spetterende interbellum-stijl, waarbij hij zichzelf begeleidt op de piano. Hij neemt de bezoekers mee in een jaren ‘20 feest, met overeenkomstig repertoire: opera, liederen en vooral vrolijke ballades en Amerikaanse liederen uit die tijd.

Elke derde zondag van de maand
Marquette Classique is een bijzondere concertreeks in Heemskerk, elke derde zondag van de maand! U bent maandelijks welkom om op het kasteel te genieten van populaire klassieke concerten. Dan treden jonge topmusici op, uit Nederland en daarbuiten, vooral solo, maar ook als duo, trio of kwartet. Wat de optredens een extra dimensie geeft, is dat bezoekers aan het einde van elk concert een stembiljet kunnen invullen om te bepalen wie van de jonge talenten een plekje in de finale van maart 2023 verdient.

Prelude
Elk concert wordt voorafgegaan door de prelude. Een optreden van een aanstormend talent dat opgeleid wordt door het Cultuurhuis in Heemskerk. 19 jun is dit de 16 jarige Irinii van Kempen op akoestisch gitaar.

Marquette Classique
Chateau Marquette en Podia Klassiek hebben eind 2018 de handen ineengeslagen om Heemskerk en omstreken kennis te laten maken met het vele jonge talent op klassiek gebied. Het idee van Marquette Classique werkt twee kanten op; bezoekers kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met klassieke muziek en het aanstormend talent heeft de kans om ervaring op te doen.

Kosten en aanmelden
De kosten voor het concert zijn € 15,00 per persoon, jongeren tot 19 jaar betalen slechts
€ 7,50. Dit is inclusief koffie en thee bij ontvangst en een drankje in de pauze.

Aanmelden voor het concert kan door een e-mail te sturen naar classique@hotel-marquette.com met daarin het aantal personen. Of via de agenda op de website.